Μουντιάλ 2018: Στα ημιτελικά οι Άγγλοι μετά το 2-0 με τη Σουηδία

Μουντιάλ 2018: Στα ημιτελικά οι Άγγλοι μετά το 2-0 με τη Σουηδία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:28 Δημιουργία 07/07/18, 19:24

Η Αγγλία επέστρεψε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ύστερα από 28 χρόνια και συγκεκριμένα μετά το Μουντιάλ του 1990, στην Ιταλία, νικώντας στη Σαμάρα τη Σουηδία με 2-0.

Στους «τέσσερις» της διοργάνωσης τα «τρία λιοντάρια» θα παίξουν στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας με το νικητή του αγώνα Κροατία-Ρωσία, στις 11 Ιουλίου.

Οι ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά, με τους Άγγλους να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά τους Σουηδούς να απειλούν στο 12΄ με μακρινό σουτ του Κλάεσον, που έφυγε λίγο άουτ, ενώ οι Άγγλοι απάντησαν στο 19΄ με το άστοχο σουτ άουτ Κέιν.

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών η Αγγλία άνοιξε το σκορ με γκολ του Μαγκουάιρ, που νίκησε στον αέρα τον Φόρσμπεργκ σε εκτέλεση κόρνερ του Γιανγκ και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχασε μοναδική ευκαιρία στο 45΄, όταν ο Στέρλινγκ βγήκε μόνος προ του Όλσεν, το πρώτο σουτ αποκρούστηκε από τον Σουηδό τερματοφύλακα και στη δεύτερη προσπάθεια κόντραρε ο Λίντελοφ σε κόρνερ.

Στο 47΄ ο Πίκφορντ έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Μπεργκ, αποκρούοντας με το αριστερό χέρι στη γωνία του, αλλά στο 59΄ ο Λίνγκαρντ με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε αμαρκάριστο τον Ντέλε Άλι, που με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο 62΄ ο Μπεργκ βρήκε τον Κλάεσον που έκανε το συρτό σουτ, αλλά επενέβη και πάλι σωτήρια ο Πίκφορντ, ενώ στο 71΄ ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού είδε τον Άγγλο τερματοφύλακα να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

Αν σου άρεσε κάνε