Ο Μπαταγιάννης του Ολυμπιακού νέος πρόεδρος της Super League

Ο Μπαταγιάννης του Ολυμπιακού νέος πρόεδρος της Super League

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 15:15 Δημιουργία 25/06/18, 15:09

Ο «εκλεχτός» του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μπαταγιάνης, αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Super League, όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στα γραφεία του συνεταιρισμού τη Δευτέρα.

Η εκλογή Μπαταγιάννη έγινε παρουσία του ισχυρού άνδρα των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλη Μαρινάκη στην ψηφοφορία για πρώτη φορά μετά την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του επιβλήθηκε. Ο αντιπρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου θα είναι στο εξής ο νέος διοικητικός ηγέτης της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, διαδεχόμενος τον Γιώργο Στράτο.

Ο νεοεκλεγείς ήταν τελικά ο μοναδικός υποψήφιος στις αρχαιρεσίες που έγιναν μετά την αποχώρηση του Πέτρου Καϊμακάμη από τις υποψηφιότητες.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ψήφισαν «λευκό» και «παρών» αντίστοιχα, δείχνοντας με την κίνηση αυτή πως δεν επιθυμούσαν να στηρίξουν τον υποψήφιο του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ, που στήριζε τον γνωστό δικηγόρο, Πέτρο Καϊμακάμη, γνωρίζοντας πριν την έναρξη της διαδικασίας πως δεν θα είχε ούτε τη στήριξη του Παναθηναϊκού, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αποσύρει την υποψηφιότητα του «εκλεκτού» της.

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία, ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης πήρε 9 ψήφους, από τις ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητο, Λεβαδειακό, Ξάνθη, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννενα και Λαμία.

«Λευκό» επέλεξαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός, «παρών» ο ΠΑΟΚ, ενώ απείχε η ΕΠΟ.

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης βρίσκεται στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον περασμένο Νοέμβριο. Πριν μία διετία είχε διατελέσει αντιπρόεδρος και του Ατρομήτου, όντας προσωπικός δικηγόρος του Γιώργου Σπανού, τον οποίο είχε εκπροσωπήσει σε πολλές σημαντικές υποθέσεις.

Αν σου άρεσε κάνε