Ο Παναθηναϊκός «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ και πέρασε στους τελικούς της Basket League

Ο Παναθηναϊκός «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ και πέρασε στους τελικούς της Basket League

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 20:43 Δημιουργία 29/05/18, 20:37

Με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη (27 πόντοι), ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 88-72 του ΠΑΟΚ και προκρίθηκε με σκορ 3-0 στους τελικούς της Basket League.

Οι «πράσινοι» με ξέσπασμα στην 3η περίοδο και με επί μέρους σκορ 22-10 πήραν τη νίκη και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, που θα προκύψει από το ζευγάρι Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών. Ο «Δικέφαλος» το πάλεψε για ένα ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε στη συνέχεια να κοντράρει την ομάδα του Πασκουάλ.

Οι «πράσινοι», παράλληλα, διατήρησαν το αήττητο που έχουν από την έναρξη της περιόδου, έφτασαν στο 31-0 (26 νίκες στο πρωτάθλημα και 5 στα play offs) και ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση που κρατούσε μέχρι και σήμερα (29/05) ο Ολυμπιακός από τη σεζόν 2012/2013 (31 νίκες).

Σε ένα ακόμη ματς ο Νικ Καλάθης έκανε απίστευτα πράγματα στο παρκέ. Ο διεθνής πλέι μέικερ σταμάτησε στους 27 πόντους (5/9 τρίποντα), ενώ μέτρησε και 9 ασίστ.

Κομβικός στην εξέλιξη του ματς στην επανάληψη ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην τρίτη περίοδο σε άμυνα και επίθεση (11π.), προκειμένου να γυρίσει το παιχνίδι.

Πολύ καλό παιχνίδι από τον «σβούρα» Λεκαβίτσιους (12π.) που κράτησε όρθια την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ πολύ καλός στο κακό πρώτο μέρος του «τριφυλλιού» ήταν και ο Τζέιμς Γκιστ με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ (5 επιθετικά). Αξίζει να επισημανθεί ότι οι νικητές είχαν 4/14 τρίποντα στο πρώτο μέρος και 11/18 στο δεύτερο.

Από πλευράς δικεφάλου του βορρά, που… ξέμεινε από λύσεις στην «επανάληψη», 15 πόντους σημείωσε ο Γκος (5ασίστ), 14 ο πολύ καλός Τζάκσον και από 9 οι Τζόουνς-Κατσιβέλης, ωστόσο από εκεί και πέρα το… χάος, με τους Κόνιαρη-Μαργαρίτη-Χαραλαμπόπουλο-Πέτεγουεϊ (1/5 σουτ) να μένουν πολύ χαμηλά και να μην μπορούν να προσφέρουν το… κάτι παραπάνω.

Αν σου άρεσε κάνε