Νίκος Παπαγγελής: Θεσσαλονίκη - Αθήνα με ποδήλατο για να στηρίξει παιδιά με καρκίνο

Νίκος Παπαγγελής: Θεσσαλονίκη - Αθήνα με ποδήλατο για να στηρίξει παιδιά με καρκίνο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 12:28 Δημιουργία 03/06/22, 12:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη διαδρομή από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης μέχρι την Αθήνα θα καλύψει κάνοντας ποδήλατο ο Παραολυμπιονίκης, Νίκος Παπαγγελής, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», που ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με καρκίνο.

Ο κ.Παπαγγελής ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 σήμερα το πρωί να κάνει πεντάλ, ενώ στο σημείο της εκκίνησης, κάτω από το σύμβολο της πόλης, βρέθηκαν για να στηρίξουν το εγχείρημά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Νίκος Ζεϊμπέκης.

«Το wheels of will ήταν μια ιδέα που είχα αρκετά χρόνια πριν. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να μαζέψουμε χρήματα για τον σύλλογο "Φλόγα", που είχε βοηθήσει κι εμένα, όταν πριν μερικά χρόνια ήμουν άρρωστος. Ήλθε, πιστεύω, η κατάλληλη στιγμή να ανταποδώσω τη βοήθεια που είχαν προσφέρει σε μένα και την οικογένειά μου», είπε ο Νίκος Παπαγγελής σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε, θα διανύσει τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα σε τρεις ημέρες με ενδιάμεσους σταθμούς τη Λάρισα και τη Λαμία. «Είναι δύσκολο, αλλά ο σκοπός είναι πολύ μεγαλύτερος. Η σκέψη μου θα είναι ότι το κάνω για τον Νίκο και όλα όσα είχε περάσει αλλά και για κάθε παιδί που παλεύει με τον καρκίνο. Αντλώ δύναμη από αυτά που είχα περάσει και τις εικόνες που έχω στο μυαλό μου και από όλα τα παιδιά που μάχονται τώρα με τον καρκίνο. Θέλω να τα βοηθήσω να βγουν νικητές», είναι το μήνυμα ψυχής που έστειλε λίγο προτού ανέβει στο ποδήλατό του ο Παραολυμπιονίκης.

«Κάθε διαδρομή είναι μια νίκη. Κάθε πεταλιά είναι μια ανάσα ζωής», τόνισε από την πλευρά του ο κ.Ζέρβας, σημειώνοντας ότι «ο Νίκος είναι ένας αγωνιστής, ένας νικητής, ένας πρωταθλητής, ένας ολυμπιονίκης». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε σπουδαία την προσπάθεια του αθλητή, του εξέφρασε από καρδιάς τις ευχαριστίες του για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο και δήλωσε ότι ο δήμος θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του σε κάθε προσπάθειά του.

Για μια ξεχωριστή στιγμή «για το ποδήλατο, για το παιδί και τη ζωή», μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ.Ζεϊμπέκης, υπογραμμίζοντας ότι «ο Νίκος Παπαγγελής είναι παράδειγμα προς μίμηση στη δύναμη, στη ζωή και στον αθλητισμό».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε