Ντούσαν Ίβκοβιτς: Το ελληνικό μπάσκετ αποχαιρετά το «δάσκαλο»

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Το ελληνικό μπάσκετ αποχαιρετά το «δάσκαλο»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 15:19 Δημιουργία 16/09/21, 14:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το δικό της «αντίο» λέει η Ελλάδα στον «δάσκαλο» Ντούσκαν Ίβκοβιτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα αποχαιρέτησε ο Βασίλης Σπανούλης τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος στις 26 Ιουνίου, έβαλε τίτλους τέλους στη μεγαλειώδη καριέρα του, είπε το δικό του ξεχωριστό αντίο στον Ντούντα που έφυγε από τη ζωή, σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, τονίζοντας πως είναι συντετριμμένος.

«Α ρε Ντουντα ΔΑΣΚΑΛΕ,ΗΓΕΤΗ,ΑΡΧΟΝΤΑ!!! Οι λεξεις ειναι μικρες,λιγες,μπροστα στο μεγαλειο σου.. Σε ευχαριστω για οσα μου διδαξες.. Σε ευχαριστω που υπηρξες μεντορας μου και ησουν παντα διπλα μου! Ησουν το ιδιο το μπασκετ ! Ειμαι συντετριμμενος».


Τον «Ντουντα» αποχαιρέτησε και ο Παναγιώτης Φασούλας:
«Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί. Ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους προπονητές της ιστορίας ο Ντούσαν #Ιβκοβιτς δεν είναι πια κοντά μας. Άφησε πίσω του μια μυθική καριέρα στους πάγκους πολλών ομάδων, συνδέοντας τ' όνομά του με αναρίθμητες επιτυχίες. Καλό ταξίδι #ΝΤΟΥΝΤΑ»

Σε αποχαιρετιστήρια ανάρτηση προχώρησε και ο Ολυμπιακός, αναφέροντας:
«Η οικογένεια του Ολυμπιακού εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος δεν είναι πια κοντά μας. Η προσφορά του στον Σύλλογο ήταν τεράστια, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες και τίτλους στην ιστορία του.»
Σε αντίστοιχες αναρτήσεις μέσω Twitter προχώρησαν και άλλοι σύλλογοι:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός εκ των κορυφαίων "δασκάλων" του αθλήματος.»

«Υπάρχουν άνθρωποι που η προσωπικότητά τους ξεπερνά τα όρια του αθλήματος που υπηρετούν. Καλό ταξίδι Ντούσαν Ίβκοβιτς #RIP », αναφέρει ο ΠΑΟΚ.

Το «δάσκαλο» του μπάσκετ αποχαιρέτησαν και μέλη της πολιτικής σκηνής, με πρώτο το Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είχε διαγράψει επιτυχημένη καριέρα στα παρκέ, σε Πανιώνιο και ΑΕΚ.
Η συγκινητική ανάρτηση του υπ. Τουρισμού:
«Για τον «Ντούντα». Δάσκαλε σε ευχαριστώ! Καλό Ταξίδι… #Ιβκοβιτς»

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ένας κορυφαίος προπονητής της παγκόσμιας καλαθοσφαίρισης, ο οποίος διέπρεψε και στην Ελλάδα, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των φιλάθλων», ανέφερε. «Θα τον θυμόμαστε πάντα».

«Έφυγε σήμερα ο δικός μας Ντούντα, που είχε την Ελλάδα για δεύτερο σπίτι του και που όποια ομάδα coachάρισε την ανέβασε στην κορυφή», έγραψε, σε ανάρτησή του, για την απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου προπονητή. Καλό Ταξίδι στον θρύλο Ντούσαν Ίβκοβιτς», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Αν σου άρεσε κάνε