Ιστορική πρόκριση Σάκκαρη στα προημιτελικά του US Open

Ιστορική πρόκριση Σάκκαρη στα προημιτελικά του US Open

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 10:30 Δημιουργία 07/09/21, 10:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στα προημιτελικά του US Open! Μετά από ένα επικό παιχνίδι περίπου 3,5 ωρών και που κράτησε μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), η Μαρία Σάκκαρη έκανε μια επική ανατροπή απέναντι στην Μπιάνκα Αντρέσκου επικρατώντας με 6-7(2), 7-6(6), 6-3 στη, μεγαλύτερη σε διάρκεια, αναμέτρηση στην ιστορία του US Open στο γυναικείο ταμπλό!

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά άσχημα για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία αν και είχε την ευκαιρία για break στο πρώτο service-game της Αντρέσκου χωρίς ωστόσο να το εκμεταλλευτεί, στη συνέχεια δέχθηκε το break (2-0), κάνοντας 3 διπλά λάθη, αλλά και 4 αβίαστα!

Η Αντρέσκου “εξαργύρωσε” το break με ένα σχετικά εύκολο hold φτάνοντας στο 3-0 και λίγο αργότερα στο 4-1, με την Καναδή να παίζει με το εντυπωσιακό 80% στα περασμένα πρώτα service και την Σάκκαρη να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο 2ο…

Ωστόσο, από εκεί και πέρα το άκρως επιθετικό παιχνίδι της Αντρέσκου έφερε και λάθη και σε συνδυασμό με το βελτιωμένο πρώτο service της Σάκκαρη, η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να πάρει τα επόμενα τρία games ισοφαρίζοντας σε 4-4!

Από εκεί και πέρα η Αντρέσκου έχασε μόλις έναν πόντο στο service της, ενώ από την άλλη η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει έναν set-point για να οδηγήσει το set στο tie-break.

Εκεί η Σάκκαρη ξεκίνησε με διπλό λάθος, η Αντρέσκου ήταν υποδειγματική, αλάνθαστη, αλλά και τυχερή με την μπάλα να “τρυπάει” την ταινία του φιλέ και να καταλήγει στο κορτ της Σάκκαρη (5/2). Η Νο7 του κόσμου έκλεισε το tie-break με 7-2 κερδίζοντας το 3ο σερί κόντρα στην Ελληνίδα τενίστρια μετά από τα 2 που έχει κατακτήσει στον ημιτελικό του Miami Open τον περασμένο Απρίλιο.

Η σειρά της Σάκκαρη…

Στο 2ο set η Αντρέσκου συνέχισε να βρίσκει σχεδόν αποκλειστικά πρώτο service, παρά το γεγονός αυτό η Σάκκαρη βρήκε break παίρνοντας προβάδισμα με 2-0.

Η Καναδή κατάφερε να το πάρει πίσω και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο, αλλά η Σάκκαρη με νέο break διατήρησε το προβάδισμα των 2 games (3-1). Ωστόσο, ο…χορός των break συνεχίστηκε με την Αντρέσκου να ασκεί τρομερή πίεση στην Σάκκαρη παίρνοντας και πάλι πίσω το service της (3-2), ισοφαρίζοντας αμέσως μετά στο πρώτο hold στο 2ο set (3-3).

Όπως και στο 1ο, έτσι και στο 2ο set Σάκκαρη και Αντρέσκου οδηγήθηκαν σε tie-break. Για να συμβεί αυτό όμως η Σάκκαρη χρειάστηκε να κάνει ένα μεγάλο hold (6-5) σβήνοντας 2 break-points, αλλά και η Καναδή να φτάσει σε ένα δύσκολο κράτημα (6-6).

Το tie-break ξεκίνησε με… τρία μίνι break και την Σάκκαρη να παίρνει προβάδισμα με 2/1 και λίγο αργότερα με 3/1. Με την Αντρέσκου να γεμίζει με λάθη στο tie-break η Σάκκαρη βρέθηκε μπροστά με 6/3 έχοντας τριπλό set-point!

H Αντρέσκου μείωσε σε 6/5 στο service της και στη συνέχεια με τον πόντο του set η Καναδή ισοφάρισε σε 6/6(!), όμως η Σάκκαρη κατακτώντας τους επόμενους δύο πόντους έφτασε στο 8/6 και στην κατάκτηση του 2ου set!

Συγκλονιστική Αντρέσκου, ανατροπή Σάκκαρη

Το decider set ξεκίνησε με την Αντρέσκου να φτάνει σε πρώτη σε break (2-0), αλλά η Σάκκαρη είχε και πάλι απάντηση, καθώς με ένα σερί 8 πόντους πήρε πίσω το break και με hold στη συνέχεια, ισοφάρισε σε 2-2.

Το καθοριστικό σημείο του set, αλλά και του αγώνα ήρθε αμέσως μετά το hold της Καναδής (3-2), καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στον αριστερό προσαγωγό γεγονός που την υποχρέωσε να καλέσει ιατρικό τάιμ-άουτ.

Με την επιστροφή της στο κορτ η Νο7 του κόσμου φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κίνηση, με τους πόνους να συνεχίζονται, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Σάκκαρη φτάνοντας σε break (4-3).

Η Σάκκαρη εξαργύρωσε το break, σβήνοντας ωστόσο ένα break-point της Αντρέσκου η οποία συνέχιζε να παίζει παρά τους πόντους δίνοντας τη δική της μάχη, κάνοντας το 5-3 και φτάνοντας μια ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά, κάτι που έκανε αμέσως μετά “σπάζοντας” και πάλι το service της Καναδής ολοκληρώνοντας μια μεγάλη ανατροπή και παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του US Open για 1η φορά στην καριέρα της.

Πηγή: tennis24.gr

Αν σου άρεσε κάνε