Ρέθυμνο: Ο ιστορικός «Αρκάδιος Δρόμος» θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Ρέθυμνο: Ο ιστορικός «Αρκάδιος Δρόμος» θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:43 Δημιουργία 03/09/21, 19:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο ιστορικός «Αρκάδιος Δρόμος» θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο και όπως κάθε χρόνο, επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η Ι.Μ. Αρκαδίου και το Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνου, το γήπεδο «Σοχώρας», στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.


Φέτος, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο κλασικός και ιστορικός Ημι-μαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ., το Δυναμικό βάδισμα, ο Αγώνας των 6 χιλιομέτρων και το παραδοσιακό αγώνισμα «κρητικό βόλι».


Για τη διοργάνωση των 81ων Αρκαδίων Αγώνων 2021, δικαίωμα Εγγραφής & συμμετοχής έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID 19 (και έχουν περάσει 14 ημέρες από την τέλεση της δεύτερης δόσης), να έχουν αρνητική διάγνωση σε εργαστηριακό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID 19 (rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 14 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης. Σε περίπτωση αλλαγής των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.


Οι υπόλοιπες αθλητικές αγώνες 1 χλμ δημοτικών σχολείων, 2 χλμ μαθητών γυμνασίων, 1 χλμ ΑμΕΑ και άλλες παράλληλες αθλητικές δράσεις θα διεξαχθούν μόνο στην περίπτωση που οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν ανάλογα τις οδηγίες που θα στείλει το υπουργείο Παιδείας για τη διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων στην αρχή της σχολικής χρονιάς.


Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή, οι Αρκάδιοι Αγώνες θα διεξαχθούν με ανώτατο όριο αριθμού συμμετοχών (300 άτομα το κάθε αγώνισμα), θα δημιουργηθούν ομάδες συγκεκριμένου αριθμού αθλητών ανάλογα με τις επιδόσεις τους, οι ομάδες θα ξεκινάνε διαδοχικά από τον χώρο εκκίνησης, ο χώρος τερματισμού θα χωριστεί σε μεγάλα τετράγωνα όπου θα κατευθύνονται οι αθλητές της κάθε ομάδας μετά τον τερματισμό τους.


Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μόνο, στην ιστοσελίδα www.arkadiraces.gr έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα και να αντλούν πληροφορίες για την διοργάνωση ενώ στη διάθεση του κοινού θα βρίσκονται και ενημερώσεις μέσω των social media, στο facebook: Arkadi Races - Αρκάδιοι Αγώνες

Αν σου άρεσε κάνε