Τόκιο 2020: «Χρυσός» ο Μ. Τεντόγλου στο μήκος

Τόκιο 2020: «Χρυσός» ο Μ. Τεντόγλου στο μήκος

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 08:34 Δημιουργία 02/08/21, 08:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ταξίδεψε στο Τόκιο ως φαβορί και κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ο μυθικός Μίλτος Τεντόγλου, προσγειώθηκε στα 8,41μ. και χάρισε στην Ελλάδα, ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

«Ναι είναι πολύ υψηλοί οι στόχοι μου. Δεν πάω για τις αναμνήσεις ή να περάσω καλά. Πάω να κερδίσω και μακάρι να τα καταφέρω. Εχω δουλέψει πολύ καλά και νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω», είχε δηλώσει με αποφασιστικότητα ο άλτης από τα Γρεβενά για τη συμμετοχή του στους φετινούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε, 8.11μ., ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ήταν άκυρος.

Στο τέταρτο άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου βρήκε ξανά βαλβίδα, αλλά δεν βελτίωσε την επίδοσή του αφού έκανε 8,10. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο Χάρισον με 8,15μ., όσο και ο Κάθερες (8,12μ.) να τον περάσουν. Ο 23χρονος άλτης απάντησε όμως και με άλμα στα 8,15 βρέθηκε ξανά στα μετάλλια, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στη ρώσικη ρουλέτα του τελευταίου άλματος. Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγο πριν αγωνιστεί βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες, έκανε 8,18μ., βγάζοντάς τον προσωρινά εκτός βάθρου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με 8,41μ. στο τελευταίο του άλμα ανέβηκε στην πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Ετσεβαρία είχε κάνει και αυτός 8,41μ., αλλά ο Τεντόγλου είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Κουβανό και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ημουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν... χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω.... Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.

Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω.Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε» τόνισε ο πλέον χρυσός Ολυμπιονίκης μετά τον αγώνα.

Η τελική κατάταξη του τελικού

  1. Μίλτος Τεντόγλου 8,41
  2. Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41
  3. Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21
  4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18
  5. Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15
  6. Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10
  7. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,08
  8. Φίλιπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,99
  9. Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7,92
  10. Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7,72
  11. Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7,69
  12. Φαμπιάν Χέινλε (Γερμανία) 7,57
Αν σου άρεσε κάνε