Στην κορυφή του NBA o «Greek Freak»

Στην κορυφή του NBA o «Greek Freak»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 10:05 Δημιουργία 21/07/21, 09:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην κορυφή του ...μπασκετικού κόσμου βρίσκεται πλέον και επίσημα ο δικός μας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αναδείχθηκε MVP των ΝΒΑ Finals, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Μπακς, με 4-2 νίκες κόντρα στους Σανς.

Ο «Greek Freak» ήταν απολαυστικός σε όλη την σειρά -και καλύτερος από ποτέ στο Game 6, όπου είχε 50 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα playoffs) με 16/25 σουτ, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 κοψίματα σε 42 λεπτά συμμετοχής. Έγινε έτσι μόλις ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε 50 πόντους σε αγώνα των ΝΒΑ Finals και ο πρώτος μετά τον Σακίλ Ο'Νιλ που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια στους NBA Finals.

Ο Γιάννης είναι πλέον ο τρίτος Ευρωπαίος που κατάφερε κάτι τέτοιο μετά τον Τόνι Πάρκερ (2007 με τους Σπερς) και τον Ντιρκ Νοβίτζκι (2011 με τους Μάβερικς), ενώ μετά τον αγώνα, μιλώντας στις κάμερες είπε «Θα το ξανακάνουμε!».

Λίγη ώρα μετά την απονομή και τις πρώτες του δηλώσεις ως πρωταθλητής, ο «Greek Freak» έστειλε με χιουμοριστική διάθεση, το μήνυμά του στους Έλληνες μέσω της αθλητικής ιστοσελίδας sport24.

«Αν δεν είναι 100.000 κόσμος στο αεροδρόμιο να περιμένει εμένα και την οικογένειά μου, δεν πετάω», είπε σχετικά με την αναμενόμενη άφιξή του στην Ελλάδα, στις 24 Ιουλίου.

Στη μεγάλη προσωπική επιτυχία του Γιάννη αλλά και τη συνεισφορά του στην ομάδα, έκανε λόγο ο τεχνικός διευθυντής των Μπακς, Τζον Χορστ, υπογραμμίζοντας: «Δε θα είμαστε ποτέ αρκετά ευγνώμονες για ό,τι έκανε για εμάς».
Πιο αναλυτικά, δήλωσε:

«Δεν θέλω να μιλήσω για μπάσκετ σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θα μιλήσω επί προσωπικού, θα σου δείξω την οικογένειά μου. Τι φοράνε; Φανέλες του Γιάννη. Είμαι μαζί του από την ώρα που έφτασα στο Μιλγουόκι. Είναι σπουδαίο το πόσο με εμπιστεύεται στο χτίσιμο αυτής της ομάδας, προφανώς τον εμπιστεύομαι κι εγώ για να είναι ο ηγέτης μας και της κουλτούρας μας, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Δεν θα είμαστε ποτέ αρκετά ευγνώμονες για ό,τι έκανε για εμάς. Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς»

Μήνυμα στο Γιάννη Αντετοκούνμπο έστειλε μέσω ανάρτησης στο Twitter και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απίστευτος, Γιάννη! Οι Έλληνες παντού πανηγυρίζουν!», έγραψε.

Αν σου άρεσε κάνε