Αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο ο Αλέξανδρος Τζιόλης

Αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο ο Αλέξανδρος Τζιόλης

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 11:25 Δημιουργία 25/05/20, 11:25

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, σε ηλικία 35 ετών.

Ο Κατερινιώτης διεθνής μέσος φόρεσε τις φανέλες πολλών ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πλέον αποφάσισε να πει «αντίο» στα γήπεδα, με δεκάδες συμμετοχές και πλούσια παρουσία, έχοντας μάλιστα 75 συμμετοχές και 2 γκολ στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής άρχισε την καριέρα του το 2002 στον Απόλλωνα Λιτοχώρου σε ηλικία 17 ετών και έκτοτε διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία μέσα από Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, Βέρντερ Βρέμης, Σιένα, Ρασίγκ, Μονακό, ΑΠΟΕΛ, ΠΑΟΚ, Καισερισπόρ, Χαρτς και Αλ Φεϊχα πριν αποχαιρετήσει τους αγωνιστικούς χώρους. Τις περισσότερες συμμετοχές, τις «έγραψε» με την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού, συνολικά 123 με επτά γκολ.

Στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε 111 φορές με τέσσερα γκολ. «Ευχαριστούμε που ήσουν μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και φόρεσες τη φανέλα μας σε 111 παιχνίδια», ανέφερε μεταξύ άλλων η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Πανιώνιος τον είχε στις τάξεις του για 79 αγώνες πρωταθλήματος και άλλους 60 η Αλ Φέϊχα της Σαουδικής Αραβίας, που ήταν η ομάδα με τις περισσότερες εκτός Ελλάδος συμμετοχές του.

Ο Τζιόλης, αγωνίστηκε σε κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση με μεγάλη επιτυχία, όπως και σε εγχώριες διοργανώσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Κατέκτησε ένα Κύπελλο Γερμανίας με την Βέρντερ την σεζόν 2008-09, ένα ντάμπλ με τον Παναθηναϊκό το 2010 κι ένα Κύπελλο Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ το 2013.

Αν σου άρεσε κάνε