F1: Τέλος από τη Ferrari ο Σεμπαστιάν Φέτελ

F1: Τέλος από τη Ferrari ο Σεμπαστιάν Φέτελ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:03 Δημιουργία 12/05/20, 14:02

Την τελευταία του σεζόν ως οδηγός της Ferrari διανύει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, καθώς η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την Τρίτη (12/05) το «διαζύγιο» με τον Γερμανό στο τέλος του εφετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 φέρεται, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης (την Bild, το Auto Motor και το Und Sport) να μη συμφώνησε με τους όρους που του προτάθηκαν για την υπογραφή νέου συμβολαίου (το ισχύον τελειώνει στα τέλη του 2020) και στα 32 του χρόνια αποφάσισε να «γυρίσει σελίδα».

«Πρόκειται για μία κοινή απόφαση, από εμάς και τον Σεμπάστιαν, κάτι που και τα δύο μέρη πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της «σκουντερία», Ματία Μπινότο και πρόσθεσε: «Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση να πάρουμε, δεδομένου ότι ο Σεμπάστιαν αξίζει ως οδηγός και ως άτομο.»

Από την πλευρά του ο έμπειρος πιλότος δήλωσε: «Η ομάδα και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία να μείνουμε μαζί μετά το τέλος αυτής της σεζόν. Τα οικονομικά θέματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτήν την κοινή απόφαση.

Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι όταν πρόκειται να κάνω ορισμένες επιλογές και δεν θα είναι ποτέ. Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες οδήγησε πολλούς από εμάς να σκεφτούμε ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητές μας στη ζωή», πρόσθεσε.

Ο Φέτελ είπε ότι θα πάρει τώρα χρόνο «για να σκεφτεί τι πραγματικά έχει σημασία όταν πρόκειται για το μέλλον μου».

Ο Φέτελ εντάχθηκε στη Ferrari το 2015 αφού κέρδισε όλους τους τίτλους του με τη Red Bull και ονειρεύτηκε να μιμηθεί τον ήρωα της παιδικής του ηλικίας, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος πήρε πέντε από τους επτά τίτλους του με την ομάδα που εδρεύει στο Μαρανέλο.

Ο Τσαρς Λεκλέρκ, ο οποίος κέρδισε δύο αγώνες πέρυσι και είναι μόλις 22 ετών, έτερος οδηγός της Ferrari, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και θεωρείται ως το μέλλον της ιταλικής ομάδας.

Ο Μονεγάσκος ξεπέρασε τον Φέτελ στην πρώτη του σεζόν στη Ferrari πέρυσι, τερματίζοντας μπροστά του συνολικά και κερδίζοντας περισσότερους πόντους, βάθρα και νίκες.

Ο Αυστραλός Ντανιέλ Ρικάρντο της Renault, και ο Ισπανός της McLaren, Κάρλος Σάινθ , έχουν αναφερθεί ως κορυφαίοι υποψήφιοι για να τον αντικαταστήσουν. Τα συμβόλαια και των δύο εκπνέουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Αν σου άρεσε κάνε