Ιταλία: Έξι ομάδες της Serie A δεν πληρώνουν από τον Ιανουάριο

Ιταλία: Έξι ομάδες της Serie A δεν πληρώνουν από τον Ιανουάριο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 10/05/20, 17:09

Η ιταλική εφημερίδα Repubblica ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον έξι σύλλογοι της Serie A δεν έχουν πληρώσει τους παίκτες τους από τον Ιανουάριο, καθώς η συζήτηση συνεχίζεται για τις περικοπές μισθών, εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού.

Αρκετές ομάδες έχουν συνάψει συμφωνίες για μείωση των μισθών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όπως η Γιουβέντους και η Ρόμα, ενώ άλλες αγωνίζονται να βρουν κοινό έδαφος.

Οι παίκτες θέλουν να είναι σίγουροι ότι εάν δεχθούν περικοπές αμοιβών, αυτά τα χρήματα προορίζονται για τη βοήθεια άλλων υπαλλήλων ή ως μέρος ενός ταμείου συνεισφορών για ομάδες ημι-επαγγελματιών και γυναικών.

Κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων, η Repubblica ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον έξι σύλλογοι της Serie A έχουν παγώσει τις πληρωμές από τον Ιανουάριο.

Οι σύλλογοι αξιοποιούν στο έπακρο ένα κενό, που σημαίνει ότι οι μισθοί Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου ελέγχονται από τις αρχές μόλις στα τέλη Ιουνίου.

Οι περισσότερες ομάδες της Serie A επέστρεψαν στην προπόνηση αυτή την εβδομάδα, αλλά όλες ήταν πολύ προσεκτικές και επισήμαναν σε δηλώσεις ότι αυτή ήταν «εθελοντική» άσκηση και όχι υποχρεωτική εργασία.

Αυτό συμβαίνει επειδή αρχικά στους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων είχε απαγορευτεί να εργάζονται σε ένα προπονητικό κέντρο μέχρι τις 18 Μαΐου, ενώ θα μπορούσαν να τρέξουν σε ένα τοπικό πάρκο, ως πολίτες, από τις 4 Μαΐου.

Η ετυμηγορία για το ιατρικό πρωτόκολλο, για επαφή και προπόνηση, αναμένεται σήμερα ή αύριο.

Αν σου άρεσε κάνε