Αναβλήθηκαν οι εξετάσεις για τις υποθέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην ΕΕΑ

Αναβλήθηκαν οι εξετάσεις για τις υποθέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην ΕΕΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:27 Δημιουργία 17/02/20, 14:25

Αναβλήθηκε για την προσεχή Παρασκευή (21/02, 12:00) το θέμα με το μετοχολόγιο και την ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης στο πρωτάθλημα.

Με απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Super League η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας των ΠΑΕ, ΠΑΟΚ και Ξάνθης, που ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί σήμερα, μετά από σχετικά αιτήματα των δικηγόρων των δύο ομάδων θα εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα (24/2) στις 12:00.

Πρόκειται επί της ουσίας για δυο ξεχωριστές υποθέσεις, οι οποίες και θα εξεταστούν σε διαφορετικλες ημερομηνίες.

Το προεδρείο μετά από μία και πλέον ώρα διαβουλεύσεων έκανε αποδεκτά τα αιτήματα αναβολής για τις υποθέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί πολυιδιοκτησίας, η υπόθεση ορίστηκε να συζητηθεί τελικά μετά το ντέρμπι της Τούμπαα (23/02), όπως είχαν αιτηθεί οι Θεσσαλονικείς και η εκδίκαση ορίστηκε για την επόμενη Δευτέρα, 24/2 στις 12:00.

Σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις, οι νομικοί εκπρόσωποι των Πειραιωτών, Λίνα Σουλούκου, Ιωάννης Χατζησαβάογλου και Δημήτρης Καρπετόπουλος, ανέφεραν ότι θα καταγγείλουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη στο διοικητικό συμβούλιο της Super League, με αφορμή την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια και συγκεκριμένα στο διοικητικό Εφετείο, κατά του κύρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και του συνακόλουθου πορίσματός της για υποβιβασμό.

Με πιο απλά λόγια το ενδεχόμενο νέας αναβολής δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, εφόσον ΠΑΟΚ και Ξάνθη λάβουν την προσωρινή διαταγή που έχουν ζητήσει από το διοικητικό Εφετείο.

Όπως αναφέρει το άρθρο 35 του ΚΑΠ, η προβλεπόμενη ποινή για προσφυγή σε πολιτικό δικαστήριο είναι αποβολή από τη διοργάνωση έως την απόσυρση των προσφυγών.

Αν σου άρεσε κάνε