Κίνδυνος άμεσου υποβιβασμού της Ξάνθης, μετά τη συνεδρίαση της ΕΕΑ

Κίνδυνος άμεσου υποβιβασμού της Ξάνθης, μετά τη συνεδρίαση της ΕΕΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 16/01/20, 18:26

Εκδικάστηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά Ξάνθης και ΠΑΟΚ με θέμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ακριτικής ΠΑΕ.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα και, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ξάνθη κινδυνεύει με άμεσο υποβιβασμό.

Όπως προκύπτει και από τις συζητήσεις μελών της επιτροπής σε διάλειμμα της διαδικασίας η ΠΑΕ κινδυνεύει με άμεσο υποβιβασμό, γιατί ενώ έπρεπε να έχει ενημερώσει για την αλλαγή της μετοχικής της σύνθεσης μέσα σε δέκα μέρες από τότε που αυτή έγινε, το έκανε μετά από τρεις μήνες.

Αυτό χαρακτηρίζεται ως σοβαρό παράπτωμα με βάση τις προβλέψεις του κανονισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιχείρημα της Ξάνθης είναι πως εάν έχει γίνει λάθος αυτό είναι εκ παραδρομής.

Στον Ολυμπιακό δόθηκε το δικαίωμα να είναι παρών σε όλη τη διαδικασία και να θέσει ερωτήματα στους ανθρώπους της Ξάνθης και το ΠΑΟΚ, ενώ οι τρεις ΠΑΕ έχουν, πλέον, περιθώριο τεσσάρων-πέντε ημερών για να καταθέσουν υπόμνημα με το πόρισμα να αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δεν αποφασίζει για τον υποβιβασμό, βγάζει πόρισμα και κάνει εισήγηση, η οποία, όμως, είναι δεσμευτική για τα όργανα που θα επιληφθούν των αποφάσεων.

Αν σου άρεσε κάνε