Κούγιας: Ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΛ

Κούγιας: Ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΛ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 02/01/20, 21:28

Στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis φιλοξενήθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική διαιτησία μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, δηλαδή από την απόφαση των Ελλήνων διαιτητών και βοηθών της Super League για αποχή έως τις 17 Ιανουαρίου έως και τη χθεσινή άρση αυτής της απόφασης.

«Εγώ θεωρούσα δεδομένο πως θα άλλαζαν την απόφασή τους, γιατί θεωρούσα προκλητική την απόφασή τους. Οι διαιτητές θέλουν να είναι η εξαίρεση όλων των Ελλήνων, ακόμα και του πρωθυπουργού που μπορεί να πάει στο δικαστήριο για αδικήματα. Κάποιος τους συμβούλευσε σωστά και πήραν αυτή την απόφαση», σχολίασε ο κ. Κούγιας.

Και συνέχισε: «Όμως, από αυτήν τη διαδικασία βγήκε μία πολύ σοβαρή είδηση, ότι όλοι οι Έλληνες διαιτητές θα διαιτητεύσουν όλες τις ελληνικές ομάδες εκτός της Λάρισας και του Ολυμπιακού. Άρα εγείρεται ένα τεράστιο ηθικό θέμα. Εμένα μου έκανε εντύπωση πώς ο κ. Περέιρα δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο. Εμείς το δεχόμαστε. Αυτό δείχνει προκατάληψη, ειδικά ο Παπαπέτρου και ο Ζαχαριάδης είναι αυτοί που μας στέρησαν την δυνατότητα να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος την περίοδο 2017-2018, στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ».

Για να καταλήξει: «Με την ανακοίνωση που βγάλαμε καθιστούμε υπεύθυνους τους Περέιρα, Μάριν, Τριτσώνη και Κουκουλάκη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα στην ΑΕΛ με τους Έλληνες διαιτητές που θα μας παίξουν, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ξάνθη. Εμείς θέλουμε ξένους διαιτητές παντού και δεχόμαστε να τους πληρώνουμε. Λυπάμαι πολύ και για τον Θανάση Τζήλο, ντροπή του για την ομάδα της πατρίδας του».

Ερωτηθείς εάν υπήρξε όφελος για τους διαιτητές, ο κ. Κούγιας απάντησε πως «οι διαιτητές είναι δημιούργημα ενός συστήματος, που άλλοτε προωθεί πραγματικά έντιμους και εξαιρετικούς διαιτητές και άλλοτε προωθεί τα "εργαλεία" του διαχρονικά από το 1996. Τι είναι οι διαιτητές; Κράτος στο ποδόσφαιρο; [...] Τώρα οι διαιτητές είναι καθαρά επιλογή του συστήματος, που διαχρονικά για πολλά χρόνια κινείται στο παρασκήνιο. Εγώ τα έχω πει με αναφορές και μηνύσεις μου. Οι διαιτητές δεν είδα να ζητήσουν από μόνοι τους την παραπομπή του Μπριάκου, του Δημητρόπουλου, αυτών των διαιτητών που μας είχαν διαλύσει τότε στην Παναχαϊκή».

Όσο για τον λόγο που οι Έλληνες διαιτητές δεν θέλουν να σφυρίζουν σε αγώνες της ΑΕΛ; «Εμείς δηλώσαμε πως κατόπιν αυτής της τοποθετήσεως θέλουμε να μας παίζουν ξένοι διαιτητές. Ο ΠΑΟΚ ζητούσε πέρσι να παίζουν ξένοι διαιτητές, αλλά δεν τους είδα να αντιδρούν ή να κάνουν αποχή. Εμείς, πλην του Λάμπρου, δεν κάναμε μήνυση σε άλλον διαιτητή, ούτε αυτόφωρο τους πήγαμε».

Αν σου άρεσε κάνε