Super League: Άνετα ο Ολυμπιακός την ΑΕΛ, «ψυχωμένη» ισοπαλία Παναθηναϊκού με ΟΦΗ

Super League: Άνετα ο Ολυμπιακός την ΑΕΛ, «ψυχωμένη» ισοπαλία Παναθηναϊκού με ΟΦΗ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:46 Δημιουργία 18/12/19, 19:18

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει 4-1 την ΑΕΛ για την 15η αγωνιστική της Super League 4-1 της ΑΕΛ, την οποία φιλοξένησε στο άδειο από κόσμο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου εξέτισε την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών ποινή, που του έχει επιβληθεί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε βασικό για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι τον Μπρούνο, ενώ ανέθεσε στον Γκασπάρ το δεξιό άκρο της άμυνας και τοποθέτησε κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Μπα με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο μάτι.

Όπως και στους δύο προηγούμενους αγώνες του με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης, ο Ολυμπιακός έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκε 4-0 στο ημίχρονο της ΑΕΛ που έδειξε σημαντικές αμυντικές αδυναμίες. Στο 9ο λεπτό ο Μασούρας μετά από σέντρα του Τσιμίκα με δεξί πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κρίστινσον, όπως έκανε και στο 11΄ έπειτα από όμορφη προσπάθεια και μεταβίβαση του Σουντανί.

Το 3-0 σημείωσε στο 17ο λεπτό ο Σουντανί, ο οποίος αφού μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον Μόρα και από δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 37΄ ο Ελ Αραμπί ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-0 με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μόρα. Η μοναδική καλή φάση της ΑΕΛ στο πρώτο 45λεπτο, ήταν ένα σουτ του Ουάρντα στο 6΄, το οποίο κόντραρε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατέβασαν το ρυθμό τους και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 56΄ με σουτ του Ουάρντα λίγο έξω από την περιοχή και λάθος του Σα, αφού η μπάλα γλύστρισε μέσα από τα χέρια του στην προσπάθεια να την μπλοκάρει.

Οι Πειραιώτες με την 11η νίκη τους έφθασαν τους 37 βαθμούς κι έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της κατάταξης, αφού ο ΠΑΟΚ παίζει αύριο (Πέμπτη) με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Η ΑΕΛ υπέστη την 6η ήττα της και με 19β βρίσκεται στην 6η θέση.

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Κίτρινες κάρτες: Μπρούνο

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπα, Τσιμίκας (81΄ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μπρούνο, Μασούρας, Σουντανί (74΄ Μπενζιά), Ελ Αραμπί (65΄ Γκερέρο).

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρας (79΄ Φιλίποβιτς), Σεσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (59΄ Μπάλλας), Νούνιτς (70΄ Πινακάς), Στάνκοβιτς, Ουάρντα.

Ισοπαλία στο Ηράκλειο

Εξάλλου, παλικαρίσιο βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στη μάχη για είσοδο στα πλέι-οφ της Super League, απέσπασε ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης».

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από δύο οριακές φάσεις και ισάριθμα ακυρωθέντα γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Ο Μακέντα στο 28΄ για τον Παναθηναϊκό και ο Φιγκεϊρέδο στο 42΄ για τον ΟΦΗ έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα, αμφότεροι όμως υποδείχθηκαν σε θέση οφσάιντ, μετά και από έλεγχο του VAR. Το «τριφύλλι» είχε άλλη μία μεγάλη φάση στο 19΄, με τον Σωτηρίου να νικάει σε τετ-α-τετ τον Μπουζούκη, ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, κυρίως με τις ενέργειες του Φιγκεϊρέδο.

Στο β΄ μέρος και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι στο 60΄, σε εκτέλεση φάουλ του Δώνη, αλλά τους Κρήτες να είναι αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 67΄, με πλασέ του Φιγκεϊρέδο, μετά από γύρισμα του Τσιλιανίδη και ωραία προσποίηση του Στάικου. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σένκεφελντ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με δέκα παίκτες τον Παναθηναϊκό, που όμως κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει στο 84΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Δώνης από τον Κουτρουμπή και εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα. Παραλίγο μάλιστα οι «πράσινοι» να κάνουν την ολική ανατροπή στο 87΄, αλλά το σουτ του Κουρμπέλη δεν βρήκε στόχο.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα - Σένκεφελντ, Μακέντα

Κόκκινη: Σένκεφελντ (70΄, 2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Σακόρ, Κουτρουμπής, Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο (81΄ Μάνος), Βαζ (90+1΄ Ντίνας), Κοροβέσης, Σόουζα (65΄ Στάικος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Δώνης, Μακέντα (87΄ Κολοβέτσιος), Χατζηγιοβάνης (73΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (81΄ Ζαχίντ), Περέα, Κουρμπέλης, Νούνες.

Κόλλησαν στο 0-0 Ξάνθη και Παναιτωλικός

Σε… ρηχά νερά κινήθηκαν στα Πηγάδια Ξάνθη και Παναιτωλικός, καθώς η μεταξύ τους συνάντηση, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, ολοκληρώθηκε με «λευκή» ισοπαλία.

Μετά από ενενήντα λεπτά χωρίς ουσιαστικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και την παραμικρή συγκίνηση καμία ομάδα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σε μια αναμέτρηση που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για τους Ακρίτες, που παρέμειναν για τρίτο συνεχή αγώνα χωρίς νίκη (μία ισοπαλία, 2 ήττες) κι έχασαν έδαφος στη μάχη για τα πλέι οφ.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Αγρινίου παραμένει η μοναδική χωρίς νίκη στη φετινή διοργάνωση, μετρώντας πέντε ισοπαλίες.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Τσιγγάρα.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής της Super League:

Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-0

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1

Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 19:30

Ατρόμητος – Λαμία 19:30

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

17:15 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – ΝΠΣ Βόλος (NS2)

19:30 Γήπεδο Πανιωνίου ΓΣΣ, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (NS1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 37 -15 αγ.

2. ΠΑΟΚ 34

3. ΑΕΚ 24

4. ΟΦΗ 23 -15 αγ.

5. Παναθηναϊκός 21 -15 αγ.

6. Ξάνθη 20 -15 αγ.

7. ΑΕΛ 19 -15 αγ.

8. Άρης 18

. Ατρόμητος 18

10. Λαμία 17

. Βόλος 17

12. Αστέρας Τρίπολης 12

13. Πανιώνιος 6

14. Παναιτωλικός 5 -15 αγ.

* Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τιμωρία -6 βαθμών.

Αν σου άρεσε κάνε