Τσάβι Ρόκα, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού

Τσάβι Ρόκα, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 15:20 Δημιουργία 25/11/19, 15:18

Το πλάνο που έχει στο μυαλό του για να εφαρμόσει στον Παναθηναϊκό ανέλυσε στην πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους του Τύπου ο Τσάβι Ρόκα.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (25/11) από την ΠΑΕ και μεταξύ άλλων τόνισε πως «είμαι γεννημένος νικητής», παραδέχθηκε ότι έχει δει αρκετά ματς της ομάδας, αλλά όπως διευκρίνισε «...είναι διαφορετικά να τα βλέπεις στην τηλεόραση και διαφορετικό από κοντά», ενώ πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με δυνατότητες, που βελτιώνεται. Αφού δούμε το υλικό θα εστιάσουμε εκεί που πρέπει ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το στόχο που έχει στο «τριφύλλι» ανέφερε: «Να βοηθήσω την ομάδα να πάει εκεί που υπαγορεύει η ιστορία της. Και να συνεχίσω το πρότζεκτ για να είμαστε καλύτεροι την επόμενη περίοδο».

Για το πλάνο που έχει στο μυαλό του τόνισε: «Ο τρόπος να βλέπω τα πράγματα είναι ο εξής: Να μπορεί κάποιος νέος ξεκινώντας από τις ακαδημίες να φτάσει στην πρώτη ομάδα. Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να πάρω αυτά τα παιδιά, να ενισχυθούν, να βελτιωθούν, ώστε να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα.

Να φέρω κάποιους ξένους παίκτες που θα βοηθήσουν τους νέους. Αν νομίζετε πως θα φέρω μόνο Ισπανούς αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Δεν θέλω να κάνω μια αποικία. Οπότε πρέπει να δούμε τι υλικό υπάρχει στις ακαδημίες και να έρθουν κάποιοι ξένοι που θα προσδώσουν βοήθεια σε αυτούς τους νέους».

Για το αν χρειάζεται κάτι ο Παναθηναϊκός ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, υποστήριξε: «Σκοπός είναι πως θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα υπάρχοντα "εργαλεία" υπέρ της ενίσχυσης μας. Να δω και να αναλύσω που υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αυτό θα γίνεται καθημερινά για να αποκτήσουν οι παίκτες την αίσθηση του νικητή. Εγώ γεννήθηκα να σκέφτομαι τη νίκη. Ακόμα και σε επιτραπέζια που παίζω με την κόρη μου θέλω να νικάω. Οπότε θέλω να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Δώνη σχολίασε: «Γνωρίζω τον κ. Δώνη από την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην Κύπρο. Θέλουμε να κάνουμε και οι δυο μια ομάδα επιθετική, που να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Θα συζητάμε αλλά το ποιος παίκτης πρέπει να έρθει με μεταγραφή θα γίνει μετά από κοινή συμφωνία, αλλά στο τέλος είναι θέμα του τεχνικού διευθυντή.»

Προανήγγειλε στενή συνεργασία με το νέο αρχιπροπονητή των ακαδημιών, Σάμιο, ενώ για τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν είπε: «Δεν ήλθα στον Παναθηναϊκό επειδή ο κ. Αλαφούζος μου είπε πως θα αυξήσει το μπάτζετ. Εγώ προσαρμοζόμουν ανάλογα που δούλευα. Αν κάποια στιγμή πιστεύει πως έχει την οικονομική δυνατότητα να δώσει κάποια χρήματα πιστεύω θα το κάνει.»

Υποστήριξε ακόμη πως «είχαμε μια πρώτη επαφή με τον κ. Δώνη και με τον κ. Κωνστάντο για τις ανανεώσεις», ενώ για το αν θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο απέφυγε να πει πολλά: «Θα μιλήσω εκτενώς με τον προπονητή, να δούμε τι μας λείπει, ποιες είναι οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνουμε.. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό σχέδιο βλέποντας την επόμενη περίοδο..»

Παραδέχθηκε ακόμη: «Γνωρίζω την σημερινή κατάσταση στο ρόστερ αλλά θα πρέπει να αποφασίσουμε για ανανεώσεις ή μη. Είναι θέματα που πρέπει να αναλύσουμε και να πάρουμε αποφάσεις. Όσο για τη Μπαρτσελόνα μακάρι να υπάρξει μια συνεργασία αλλά δεν είναι μόνο οι ισπανικές ομάδες έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για κάθε δυνατή συνεργασία ώστε να κάνουμε καλύτερο το σύλλογο.»

Αν σου άρεσε κάνε