Παγκόσμιο στίβου στην Ντόχα: Στον τελικό του επί κοντώ Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Παγκόσμιο στίβου στην Ντόχα: Στον τελικό του επί κοντώ Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 27/09/19, 20:58

Στον τελικό του επί κοντώ ΤΟΥ Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου της Ντόχα. που θα γίνει την Κυριακή (29/9, 20:40) προκρίθηκαν οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, την Παρασκευή.

Οι δύο Ελληνίδες άλτριες υπερέβησαν τα 4.60μ που ήταν και το όριο πρόκρισης και για μία ακόμη φορά θα δώσουν το παρών σε μια κορυφαία διοργάνωση. Συνολικά το όριο έπιασαν 17 αθλήτριες.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, νικήτρια πριν λίγες ημέρες στον τελικό του Diamond League, ξεπέρασε με την πρώτη το αρχικό της ύψος στα 4.60μ και θα μπορέσει έτσι να υπερασπιστεί το τίτλο της από το 2017 στο Λονδίνο, ενώ η Κυριακοπούλου που υπερέβη αρχικά τα 4.50μ με την 2η και τα 4.60μ με την πρώτη προσπάθεια, ευελπιστεί να ανεβεί και πάλι στο βάθρο μετά το χάλκινο μετάλλιο το οποίο κατέκτησε το 2015 στο Πεκίνο. Αυτή είναι η 5η συμμετοχή της Κυριακοπούλου στη διοργάνωση και η τρίτη σε τελικό (ήταν 8η και το 2011 στην Νταεγού).

Οι «17» του τελικού που υπερέβησαν τα 4.60μ: Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα), Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα), Κέιτι Νάζετ (ΗΠΑ), Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία), Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία), Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς), Ιρίνα Ζουκ (Λευκορωσία), Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), Λινγκ Λι (Κίνα), Αντζέλικα Μοζέρ (Ελβετία), Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ), Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα), Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία), Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία), Νινόν Γκιγιόν-Ρομαρέν (Γαλλία), Τίνα Σουτέι (Σλοβενία).

Αν σου άρεσε κάνε