Θετική πρόβα τζενεράλε για την Εθνική, πριν το Μουντομπάσκετ της Κίνας

Θετική πρόβα τζενεράλε για την Εθνική, πριν το Μουντομπάσκετ της Κίνας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:25 Δημιουργία 27/08/19, 16:20

Με το καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική Ελλάδας τη σειρά φιλικών που δίνει εν όψει του φετινού Μουντομπάσκετ που αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο στην Κίνα, με την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου να κατακτά το μεσημέρι της Τρίτης την πρώτη θέση του διεθνούς τουρνουά Atlas, στην πόλη Σουότσου.

Οι Έλληνες παίχτες επικράτησαν με 74-51 της Βενεζουέλας στον τελικό του τουρνουά και αναχωρούν για την Ναντζίνγκ, όπου θα βρουν τον Κώστα Σλούκα (πετάει στις 22:25 απόψε), και την Κυριακή (1/9, 15:00) αντιμετωπίζουν το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επέλεξε για το βασικό σχήμα τους Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μπουρούση με σαφή διάθεση να αξιοποιήσει κοντά στο καλάθι τους Μπουρούση και Πρίντεζη που αποδείχθηκαν και οι αποτελεσματικότεροι επιθετικά. Η είσοδος λίγο αργότερα των Λαρεντζάκη, Μάντζαρη στην 5άδα βοήθησε την Εθνική μας να ανεβάσει ταχύτητα και να πάρει τα ηνία του σκορ απέναντι σε μια ομάδα (Βενεζουέλα) που είχε ως προτεραιότητα της επιθετικά να εκτελέσει από τα 6.75μ. Το πρώτο 10άλεπτο βρήκε την Ελληνική ομάδα να προηγείται με 20-19 όμως στην συνέχεια ο δείκτης της διαφοράς ανέβηκε (36-25)εξαιτίας της πίεσης που άσκησε στην περιφέρεια αλλά και της καλής παρουσίας επιθετικά των Λαρεντζάκη, Μάντζαρη. Ο Μπουρούσης τελείωσε το ημίχρονο έχοντας στο ενεργητικό του 10 πόντους.

Στο 3ο 10άλεπτο η Ελλάδα ξεκίνησε με τους Καλάθη, Κόνιαρη, Πρίντεζη, Θανάση Αντετοκούνμπο και Μπουρούση σχήμα με το οποίο κατάφερε να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της. Ένα τρίποντο του Θανάση Αντετοκούνμπο κι αμέσως μετά ένα καλάθι του Παπαπέτρου έδωσαν στην Ελλάδα αέρα 18 πόντων(57-39). Στο τελευταίο 10άλεπτο η “γαλανόλευκη” έπαιξε ελεύθερο μπάσκετ, είχε αυτοπεποίθηση, ξέφυγε με 25 πόντους(64-39 στο 35΄) για να φτάσει τελικά σε μια σχετικά εύκολη νίκη(74-51).Αυτό ήταν το τελευταίο τελευταίο φιλικό της Εθνικής μας πριν από το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο Μαυροβούνιο την 1η Σεπτεμβρίου. Την 3η θέση του τουρνουά κατέκτησε η Τουρκία η οποία στον μικρό τελικό διέλυσε την Δομινικανή Δημοκρατία κερδίζοντας την με 87-59.

Πέρασε τον Νίκο Γκάλη (168) σε συμμετοχές ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Γιάννης Μπουρούσης, και βρίσκεται πλέον στην 9η θέση με 169.

Εκτός... ενδεκάδας απέναντι στη Βενεζουέλα έμεινε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λόγω ενός ερεθισμού που παρουσίασε στο γόνατο.

Για προληπτικούς λόγους, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τον άφησε να ξεκουραστεί. Αγωνίστηκαν, αν και με προβλήματα, οι Κώστας Παπανικολάου (ενοχλήσεις στο γόνατο), Θανάσης Αντετοκούνμπο (διάταση στην ποδοκνημική) και Αντώνης Κόνιαρης (φαρυγγίτιδα).

Αν σου άρεσε κάνε