Αναλυτής της Morgan Stanley θεωρεί ακόμα ευάλωτα τα Χρηματιστήρια

Αναλυτής της Morgan Stanley θεωρεί ακόμα ευάλωτα τα Χρηματιστήρια

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ UPD 20:47 Δημιουργία 27/03/23, 20:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η αναταραχή στις τράπεζες κάνει τις προβλέψεις για τα κέρδη να φαίνονται υπερβολικά αισιόδοξες, αναφέρει σε σημειώμά του ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley,  Μάικλ Γουίλσον, που αποτελεί έναν από τους γνωστότερους bearish αναλυτές για τις αμερικανικές μετοχές.

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει, ο Μάικλ Γουΐλσον σε σημείωμά του που επικαλείται Bloomberg καθιστά τις αισιόδοξες χρηματιστηριακές αγορές ευάλωτες σε μια απότομη πτώση.

«Δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων, νομίζουμε ότι οι προβλέψεις φαντάζουν ολοένα και λιγότερο ρεαλιστικές και οι αγορές μετοχών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τιμολογήσουν χαμηλότερες εκτιμήσεις ενόψει πιθανών μεγάλων αλλαγών στα οικονομικά στοιχεία», γράφει στο σημείωμά του ο Γουίλσον.

Ο στρατηγικός αναλυτής που κατά την περσινή έρευνα Θεσμικών Επενδυτών αναδείχθηκε στο Νο1, μετά την ορθή του πρόβλεψη για sell off στις μετοχές, αναφέρει ότι αυτό οφείλεται μερικώς στην απόκλιση μεταξύ των κινήσεων στις αγορές μετοχών και ομολόγων αυτόν τον μήνα. Ενώ η μεταβλητότητα στα ομόλογα αυξανόταν, καθώς οι επενδυτές υπολόγιζαν το ξέσπασμα πιθανής ύφεσης μετά την κατάρρευση μιας σειράς περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ, οι μετοχές ανέκτησαν τις απώλειες που είχαν, λόγω των στοιχημάτων για παρέμβαση των φορέων χάραξης πολιτικής. Ο S&P 500 βρίσκεται σε πορεία ανόδου για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην περίοδο των κερδών του πρώτου τριμήνου, η οποία ξεκινά στα μέσα Απριλίου. Η πτώση των εκτιμήσεων για τα κέρδη μέχρι στιγμής φέτος είναι ίδια με τις μειώσεις που παρατηρήθηκαν τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα κέρδη δεν έχουν πιάσει ακόμη πάτο, αναφέρει ο Γουίλσον. Δεδομένων των προσδοκιών για απότομη ανάκαμψη των κερδών στο δεύτερο εξάμηνο, η απειλή για τα περιθώρια κέρδους από τον αυξημένο πληθωρισμό εξακολουθεί να «υποτιμάται», προσθέτει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. δήλωσαν επίσης ότι το πρώτο τρίμηνο πιθανότατα αποτέλεσε «την κορύφωση» για τις μετοχές φέτος και ότι δεν αναμένουν «θεμελιώδη βελτίωση της απόδοσης κινδύνου για τις μετοχές» έως ότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δώσει σήμα για μείωση των επιτοκίων. Επιπλέον, αφού τόσο τα ομόλογα όσο και οι μετοχές κινήθηκαν προς την ίδια κατεύθυνση πέρυσι, ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, οι αυξανόμενες πιθανότητες ύφεσης φέτος πιθανόν να αντιστρέψουν και πάλι αυτή τη σχέση, δήλωσε η ομάδα της JP Morgan.

Αν σου άρεσε κάνε