Γιατί η JP Morgan «βλέπει» αναπτυξιακή έκρηξη στις ΗΠΑ έως το 2023

Γιατί η JP Morgan «βλέπει» αναπτυξιακή έκρηξη στις ΗΠΑ έως το 2023

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ UPD 14:47 Δημιουργία 07/04/21, 14:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αναπτυξιακή έκρηξη έως το 2023 «βλέπει» για την αμερικανική οικονομία ο CEO της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον, σύμφωνα με το CNBC, επικαλούμενος το νέο πακέτο Μπάιντεν, που ουσιαστικά αυξάνει τις αποταμιεύσεις.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι τεράστιες δαπάνες για έργα υποδομών, το ισχυρό QE της Fed, το επιτυχημένο εμβόλιο και η ευφορία που κυριαρχεί γύρω από το τέλος της πανδημίας θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ακμή της αμερικανικής οικονομίας», σημείωσε ο Ντίμον.

«Αυτή η αναπτυξιακή έκρηξη θα μπορούσε εύκολα να φτάσει μέχρι το 2023, επειδή όλες οι δαπάνες θα μπορούσαν να επεκταθούν έως το 2023».

Ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan συμπλήρωσε πως θα χρειαστεί χρόνος για να εξακριβωθεί η ποιότητα των κυβερνητικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του προτεινόμενου από τον Τζο Μπάιντεν έργων ύψους 2 τρισ. δολαρίων.

Σε ό,τι αφορά τη Wall Street, ο Ντίμον χαρακτήρισε τις αποτιμήσεις «αρκετά υψηλές», ενώ τόνισε ότι μια πολυετής αναπτυξιακή «έκρηξη» μπορεί να δικαιολογήσει τα τρέχοντα επίπεδα, επειδή οι αγορές αποτιμούν την οικονομική ανάπτυξη και τις υπερβολικές αποταμιεύσεις που περνούν στην αγορά μετοχών. Ο ίδιος είπε επίσης ότι υπήρχε «κάποια κερδοσκοπία» σε τμήματα της αγοράς, αλλά δεν είπε πού ακριβώς. «Αντίθετα, σε αυτό το σενάριο έκρηξης είναι δύσκολο να αποτιμηθεί η τιμή του χρέους των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ντίμον. «Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες: πρώτον, την τεράστια προσφορά χρέους που πρέπει να απορροφηθεί και δεύτερον, τη μη παράλογη πιθανότητα ότι η αύξηση του πληθωρισμού δεν θα είναι απλώς προσωρινή.

Αν σου άρεσε κάνε