Νέο κύμα εμπορικής αβεβαιότητας «χτυπά» την Ασία

Νέο κύμα εμπορικής αβεβαιότητας «χτυπά» την Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:15 Δημιουργία 20/03/19, 09:05

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν την συνεδρίαση της Τετάρτης οι αγορές της Ασίας, με εξαίρεση τον Nikkei, καθώς ξυπνούν και πάλι οι εμπορικοί φόβοι.

Αντικρουώμενες αναφορές για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας προβληματίζουν τους επενδυτές. Για την ακρίβεια, το Bloomberg κάνει λόγο για ανησυχία των αμερικανών αξιωματούχων ότι η άλλη πλευρά μπορεί να μην δεχτεί τις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται οι ανησυχίες του Πεκίνου ότι δεν έχουν εγγυήσεις ότι οι ΗΠΑ θα άρουν τους δασμούς μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη νομισματική πολιτική της Fed, μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης, με τους επενδυτές να εκτιμούν πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αναπάντεχη απόφαση.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,20% στις 21,609 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έχασε 0,31%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai σημείωσε οριακές απώλειες 0,04%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχώρησε 0,40%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,32%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε απώλειες 0,65%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,02%.

Αν σου άρεσε κάνε