Ισχυρά κέρδη στην Ασία

Ισχυρά κέρδη στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:17 Δημιουργία 12/03/19, 09:01

Στο «πράσινο» ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων, με τον ιαπωνικό Nikkei αλλά και τις αγορές της Κίνας να πρωταγωνιστούν στα κέρδη, στον απόηχο των «καλών ειδήσεων» των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, η βρετανίδα Τερέζα Μέι, πέτυχε έναν συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής για το «αγκάθι» του backstop με τις Βρυξέλλες, ενόψει της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Την ίδια στιγμή, ανέκαμψαν οι δείκτες της Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση, μετά από ένα 5ήμερο σερί απωλειών, ωθούμενοι από τα τεχνολογικά κέρδη.

Τέλος, οι διαβεβαιώσεις από τη Σαουδική Αραβία ότι είναι απίθανο ο ΟΠΕΚ να αποφασίσει αύξηση της παραγωγής αργού πριν από τον Ιούνιο, συνέβαλαν στο θετικό κλίμα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκανε άλμα 1,79% στις 21,504 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng συγκέντρωσε κέρδη 1,20%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai ενισχύθηκε 0,84%, ενώ ο Shenzhen Composite κατέγραψε κέρδη 1,47%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά 0,09%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε ανοδικά κατά 0,07%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,89%.

Αν σου άρεσε κάνε