Η μειωμένη παραγωγή «ανεβάζει» το αργό

Η μειωμένη παραγωγή «ανεβάζει» το αργό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:51 Δημιουργία 07/03/19, 23:46

Το χαμηλό 4ετίας στην παραγωγή από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ έφερε κέρδη στο αργό την συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate Απριλίου, κέρδισε 44 cents ή 0,8%, κλείνοντας στα 56,66 δολάρια το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent Μαΐου σημείωσε άνοδο 31 cents ή 0,5%, στα 66,30 δολάρια το βαρέλι.

Η παραγωγή αργού από πλευράς ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Φεβρουάριο κατά 60.000 βαρέλια, στα 30,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Platts. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2015, όταν η Γκαμπόν, η Ισημερινή Γουΐνέα και η Δημοκρατία του Κονγκό δεν είχαν ενταχθεί στον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, ενώ το Κατάρ αποτελούσε τότε μέλος του.

Τα αποθέματα των ΗΠΑ σε αργό, αντιθέτως, έχουν σημειώσει αύξηση τις 6 από τις 7 τελευταίες εβδομάδες και η αμερικανική παραγωγή βρίσκεται σε επίπεδα - ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, την Τετάρτη, τα αμερικανικά αποθέματα έφτασαν τα 7,1 εκατ. βαρέλια και η παραγωγή, την εβδομάδα που τελείωσε την 1η Μαρτίου, παρέμεινε στα 12,1 εκατ. βαρέλια.

Αν σου άρεσε κάνε