Με το δεξί στο Μάρτιο η Wall Street

Με το δεξί στο Μάρτιο η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:44 Δημιουργία 01/03/19, 16:42

Με ισχυρά κέρδη ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Το θετικό κλίμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενισχύεται και από τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέσα στην Παρασκευή.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,84% στις 26.133 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,79% στις 2.806 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,73% στις 7.587 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, το υπουργείο Εμπορίου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το προσωπικό εισόδημα και τις δαπάνες τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, καθώς το πρόσφατο κυβερνητικό shutdown είχε εμποδίσει την ανακοίνωση τους το προηγούμενο διάστημα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες υποχώρησαν 0,5% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 0,3%. Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο δεν ανακοινώθηκαν.

Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 1% τον Δεκέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο εμφάνισε μικρή πτώση 0,1%.

Τέλος, ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, αυξήθηκε 1,7% σε ετήσια βάση το Δεκέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε