Σε πτωτικό σερί ο χρυσός

Σε πτωτικό σερί ο χρυσός

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:24 Δημιουργία 28/02/19, 22:14

Χαμηλό δύο εβδομάδων κατέγραψε σήμερα την Πέμπτη ο χρυσός λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Συγκεκριμένα ο χρυσός σημείωσε πτώση κατά $5,10 ή 0,4% στα $1,316,10 ανά ουγκιά με αποτέλεσμα να βρεθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Οι συζητήσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν δεν στέφθηκαν με επιτυχία αφού οι δύο ηγέτες απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον περιορισμό του προγράμματος πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,6% το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, σε προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο 2,2%. Το γ΄ τρίμηνο του 2018 το αμερικανικό ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 3,4%, ενώ το β΄ τρίμηνο κατά 4,2%. Ο ρυθμός της οικονομικής δραστηριότητας επιβράδυνε καθώς οι καταναλωτές μετρίασαν τις δαπάνες τους και η αγορά κατοικίας συνέχισε να αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Για το 2018 συνολικά η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,9%, ρυθμό που είχε εμφανίσει τελευταία φορά το 2015.

Αν σου άρεσε κάνε