Η Wall Street υποδέχεται αρνητικά το αμερικανικό ΑΕΠ

Η Wall Street υποδέχεται αρνητικά το αμερικανικό ΑΕΠ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:48 Δημιουργία 28/02/19, 16:46

Με νευρικότητα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις ανακοινώσεις για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Πέρα από τις ανακοινώσεις για την πορεία της οικονομίας, οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι και από την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ του Ντόναλτ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που κατέληξαν άδοξα στο Ανόι του Βιετνάμ νωρίτερα την Πέμπτη, παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συνάντηση.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow χάνει οριακά 0,01% στις 25.982 μονάδες.

Ο S&P 500 πέφτει 0,10% στις 2.789 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,13% στις 7.545 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στο 2,9% κινήθηκε η ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το σύνολο του 2018, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου.

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από το 2015. Την προηγούμενη χρονιά το ΑΕΠ είχε ενισχυθεί κατά 2,2%

Σε τριμηνιαίο επίπεδο, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε με ρυθμό 2,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2018 από 3,4% την περίοδο από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές ότι το ΑΕΠ θα αυξανόταν κατά 2,3%

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου δημοσιεύτηκαν με καθυστέρηση εξαιτίας του 35ημερου «λουκέτου» στις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μολονότι το υπουργείο ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπολογίσει τον ακριβή αντίκτυπο από το «λουκέτο», υπολόγισε πως αφαίρεσε περίπου 0,1 ποσοστιαία μονάδα από το ΑΕΠ.

Αν σου άρεσε κάνε