Τα πολλά ανοιχτά μέτωπα εμποδίζουν την Wall Street να ανακάμψει

Τα πολλά ανοιχτά μέτωπα εμποδίζουν την Wall Street να ανακάμψει

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:48 Δημιουργία 27/02/19, 23:11

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ινδία-Πακιστάν, αλλά και το εμπόριο πρωταγωνίστησαν στη σημερινή συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ειδικότερα, Ινδία και Πακιστάν βρίσκονται τις τελευταίες μέρες ολοένα και πιο κοντά στο ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Στο εμπορικό μέτωπο, επανήλθαν οι ανησυχίες, μετά την ευφήμερη νηνεμία των προηγούμενων ημερών. Τις αντιδράσεις αυτές πυροδότησαν οι δηλώσεις του αμερικανού εκπροσώπου Εμπορίου, Ρόμπερτ Λάιτχαιζερ, ο οποίος τόνισε ότι «δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα πετύχουμε μια εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο», ενώ έθεσε και ζήτημα εφαρμογής των συμφωνηθέντων.

Ακόμα, αναμένονται νεότερα για την πορεία της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ανόι του Βιετνάμ. Ωστόσο, οι αναλυτές δεν αναμένουν σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Τέλος, οι επενδυτές αναμένουν τη δεύτερη μέρα κατάθεσης του διοικητή της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχώρησε 0,28% στις 25.985 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε οριακές απώλειες 0,05% στις 2.792 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε επίσης οριακά 0,07% στις 7.555 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, νέα αύξηση σε μηνιαίο επίπεδο κατέγραψε το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ για το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Ειδικότερα, το έλλειμμα ανήλθε στα 79,5 δισ. δολάρια από 70,5 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο, γράφοντας αύξηση 12,8%.

Σημειώνεται πως πρόκειται για προκαταρκτική μέτρηση που λαμβάνει υπόψη μόνο το εμπόριο αγαθών.

Η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος μπορεί να οδηγήσει σε πτωτική αναθεώρηση του ΑΕΠ.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα λιανικής ενισχύθηκαν 1,1% το Δεκέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε