Σε ρευστό έδαφος η Ευρώπη

Σε ρευστό έδαφος η Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:31 Δημιουργία 21/02/19, 11:04

Μεικτά τα πρόσημα στις ευρωαγορές στο άνοιγμα των συνεδριάσεων της Πέμπτης, με τους επενδυτές συντονισμένους στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις.

Στο επίκεντρο παραμένει η πρόοδος των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας. Επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στο μέτωπο αυτό, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία επί της αρχής σε καίρια επιμέρους ζητήματα, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος έχει αφήσει ανοιχτή την παράταση της διορίας της 1ης Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει νέο εμπορικό μέτωπο με την ΕΕ, στοχεύοντας κυρίως στην ευρωπαική αυτοκινητοβιομηχανία, την οποία απειλεί εκ νέου με επιπρόσθετους δασμούς.

Ο απόηχος των πρακτικών της Fed, που δημοσιεύθηκαν χθες, συνεχίζει να επηρεάζει τις παγκόσμιες αγορές, που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα αμφίσημα μηνύματα που έστειλε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για την επιβράδυνση της οικονομίας και τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει το 2019.

Όμως και οι πολιτικές εξελίξεις στην Γηραιά Ήπειρο «τρέχουν». Αυξάνεται ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit, προειδοποιεί ο Βρετανός ΥΠΕΣ, καθώς για άλλη μια φορά δεν βγήκε λευκός καπνός από τη συνάντηση Γιούνκερ-Μέι που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Καταλήγοντας, σήμερα αναμένονται τα μάκρο πληθωρισμού Γερμανίας και Ιταλίας, καθώς και ο βιομηχανικός δείκτης Markit για την οικονομική ζώνη του ευρώ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο συγκεντρώνει απώλειες 0,71% στις 7.177 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στις 11.408 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί 0,14% στις 5.188 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο χάνει 0,28% στις 20.304 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ανεβαίνει 0,06% στις 9.186 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκέντρωσε απώλειες 0,18% στις 371 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε