Χαμένη στη μετάφραση και η Ασία

Χαμένη στη μετάφραση και η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:16 Δημιουργία 21/02/19, 08:59

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές την συνεδρίαση της Πέμπτης, ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν, ουσιαστικά, τα πρακτικά της Fed που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας.

Η μεγαλύτερη ανησυχία προκύπτει από το συμπέρασμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας είναι πιθανό να είναι ακόμα πιο ραγδαία σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Από την άλλη πλευρά, «πολλοί συμμετέχοντες (στη FOMC) άφησαν να εννοηθεί πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν στο επιτόκιο τη φετινή χρονιά» -όπως τονίζεται στα πρακτικά- προκαλώντας ανασφάλεια στις αγορές.

Στους τίτλους, η Le Novo έκανε άλμα 12%, στον απόηχο της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, που έδειξαν κέρδη ανώτερα των προβλέψεων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,15% στις 21,464 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε οριακές απώλειες 0,06%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai υποχώρησε 0,56%, ενώ ο Shenzhen Composite έχασε 0,26%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέβηκε 0,60%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε κέρδη 0,56%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,05%.

Αν σου άρεσε κάνε