Ανοδικά οι ευρωαγορές στο άνοιγμα της Τετάρτης

Ανοδικά οι ευρωαγορές στο άνοιγμα της Τετάρτης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:49 Δημιουργία 20/02/19, 11:19

Αισιοδοξία επικρατεί στους κύκλους των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, με αποτέλεσμα οι ευρωαγορές να κινούνται σε θετικό έδαφος στο άνοιγμα της Τετάρτης.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νυπογράμμισε την Τρίτη πως η 1η Μαρτίου «δεν είναι μαγική ημερομηνία», ανοίγοντας ουσιαστικά το παράθυρο σε παράταση της διορίας για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Πεκίνο.

Κορυφαία αντιπροσωπεία από το Πεκίνο, πάντως, βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για νέο γύρο συνομιλιών με τους Αμερικανούς.

Έτσι, η αυτοκινητοβιομηχανία και ο τομέας πρώτων υλών της Ευρώπης ανεβάζουν τις αγορές, καθώς πρόκειται για κλάδους με μεγάλη έκθεση στην κινεζική οικονομία.

Στη Βρετανία ωστόσο, επικρατεί ανασφάλεια, με το «μπαράζ» αποχωρήσεων βουλευτών του Εργατικού κόμματος του Τζέρεμι Κόρμπιν, και το σχηματισμό της «Ανεξάρτητης Ομάδας» στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξέλιξη που προσθέτει έναν ακόμα άγνωστο παράγοντα στις ψηφοφορίες για το Brexit.

Σήμερα, Τετάρτη, επίκειται συνάντηση της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο τελευταίος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε πως κανένα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μια ενδεχόμενη αναβολή της ημερομηνίας του Brexit, εφ' όσον η Βρετανία ζητήσει μια τέτοια παραχώρηση. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το σενάριο η αποχώρηση της Βρετανίας να γίνει και μετά τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν το Μάιο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,43% στις 7.210 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,71% στις 11.389 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ανεβαίνει 0,26% στις 5.174 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο σημειώνει οριακές απώλειες 0,01% στις 20.226 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 0,52% στις 9.183 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,40% στις 370 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε