Νευρικότητα στην Ευρώπη για τις εμπορικές συνομιλίες

Νευρικότητα στην Ευρώπη για τις εμπορικές συνομιλίες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:39 Δημιουργία 19/02/19, 11:27

Με απώλειες άνοιξαν την Τρίτη οι ευρωαγορές, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, και η πολιτική ανασφάλεια στο Λονδίνο εντείνεται.

Στο εμπορικό μέτωπο, το Πεκίνο έκανε λόγο για προσπάθεια των ΗΠΑ να περιορίσει την κινεζική τεχνολογική ανάπτυξη με αβάσιμους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας μέσω τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που κατασκευάζεται στην Κίνα, εν μέσω των δύσκολων διαπραγματεύσεων για την πνευματική ιδιοκτησία. Οι αξιωματούχοι αναφέρονταν προφανώς στο εμπάργκο Τραμπ στον κολοσσό Huawei.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών, σήμερα Τρίτη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε υψηλότερο επίπεδο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Την ίδια ώρα στη Βρετανία, γίνονται μαζικές παραιτήσεις βουλευτών του Εργατικού κόμματος, ενώ η Honda ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου που διατηρεί σε βρετανικό έδαφος, εξέλιξη που συνεπάγεται με την απώλεια 3.500 θέσεων εργασίας.

Στους τίτλους, η HSBC συμπαρέσυρε καθοδικά ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο της γηραιάς ηπείρου, μετά την ανακοίνωση των αδύναμων ετήσιων κερδών του προηγούμενου έτους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,34% στις 7.195 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη παραμένει στο 0%.

Ο CAC στο Παρίσι χάνει 0,30% στις 5.153 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο συγκεντρώνει απώλειες 0,91% στις 20.148 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,26% στις 9.131 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται καθοδικά 0,39% στις 368 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε