Χωρίς κατεύθυνση οι ασιατικές αγορές

Χωρίς κατεύθυνση οι ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:24 Δημιουργία 19/02/19, 09:05

Με φειδώ πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά το χθεσινό ράλι, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα μέρα ότι οι παγκόσμιες αγορές χαρακτηρίζονται από μεγάλη μεταβλητότητα σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αβεβαιότητας, κυρίως όσων αφορά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις που επηρεάζουν άμεσα τις δύο χώρες με το μεγαλύτερο ΑΕΠ στον κόσμο, και έμμεσα τις χώρες με έκθεση ή εμπορικές σχέσεις με αυτές.

Στο εμπορικό μέτωπο, το Πεκίνο έκανε λόγο για προσπάθεια των ΗΠΑ να περιορίσει την κινεζική τεχνολογική ανάπτυξη με αβάσιμους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας μέσω τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που κατασκευάζεται στην Κίνα, εν μέσω των δύσκολων διαπραγματεύσεων για την πνευματική ιδιοκτησία. Οι αξιωματούχοι αναφέρονταν προφανώς στο εμπάργκο Τραμπ στον κολοσσό Huawei.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών, σήμερα Τρίτη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε υψηλότερο επίπεδο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,10% στις 21,303 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε απώλειες 0,19%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai σημείωσε οριακές απώλειες 0,03%, ενώ ο Shenzhen Composite έχασε 0,07%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέβηκε 0,28%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε 0,23%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κατέγραψε απώλειες 0,24%.

Αν σου άρεσε κάνε