Ράλι στην Ασία, ενώ οι εμπορικές συνομιλίες «πάνε» Ουάσινγκτον

Ράλι στην Ασία, ενώ οι εμπορικές συνομιλίες «πάνε» Ουάσινγκτον

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:40 Δημιουργία 18/02/19, 09:17

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια συμφωνία με το Πεκίνο» - Η μεγάλη και καθημερινή μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές, αποτελεί ένδειξη ότι οι αναλυτές και επενδυτές δρουν σε πλαίσιο αβεβαιότητας

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Κίνας και της Ιαπωνίας την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μετακινούνται στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια συμφωνία με το Πεκίνο», αναπτερώνοντας το ηθικό των επενδυτών. Πρόσθεσε, μάλιστα, που θα ήταν «τιμή του» να αφαιρέσει τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές, σημειώνοντας, ωστόσο, πως οι διαπραγματεύσεις «είναι πολύ περίπλοκες».

Συγκρίνοντας, όμως, τα σημερινά κέρδη με τη βουτιά που σημείωσαν οι ασιατικοί δείκτες μόλις την Παρασκευή, μπορούμε να διακρίνουμε μια μεγάλη και καθημερινή μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές, που αποτελεί ένδειξη ότι οι αναλυτές και επενδυτές δρουν σε πλαίσιο αβεβαιότητας.

Πιο περιορισμένα ήταν τα κέρδη στην Αυστραλία, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν οι σέρβερς του Κοινοβουλίου τον Φεβρουάριο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκανε άλμα 1,81% στις 21,282 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng συγκέντρωσε κέρδη 1,71%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκανε ράλι 2,68%, ενώ ο Shenzhen Composite έσπασε τα κοντέρ με άνοδο 3,95%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέβηκε 0,39%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας έμεινε στο 0%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κατέγραψε κέρδη 0,67%.

Αν σου άρεσε κάνε