Η Ευρωζώνη «ξυπνά» απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη

Η Ευρωζώνη «ξυπνά» απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:54 Δημιουργία 07/02/19, 16:52

Σημαντική πτώση σημειώνουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατά την εκκίνηση των συνεδριάσεων της Πέμπτης, με τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας να εντείνονται μετά από τις σημερινές εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Οι χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν υποβάθμισαν σημαντικά τις προσδοκίες για το ΑΕΠ των ευρωπαϊκών χωρών και οι αναλυτές έχουν αρχίζει να προβληματίζονται έντονα για τις επιπτώσεις που έχει ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου.

Ακόμα, στο αρνητικό κλίμα συμβάλουν και τα όσα ανέφερε χθες ο διοικητής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, λέγοντας πως στόχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών πολιτών.

Είχαν προηγηθεί επικρίσεις σε βάρος της Fed για το δείπνο που είχε ο ίδιος ο Πάουελ τη Δευτέρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, που κάποιοι ερμήνευσαν σαν άσκηση επιρροής του τελευταίου στις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow χάνει 0,73% στις 25.206 μονάδες.

Ο S&P 500 διολισθαίνει 0,81% στις 8.709 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 1% στις 7.303 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν η μείωση στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 234.000 έναντι μέτρησης 221.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Για την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, οι αιτήσεις είχαν ανέλθει σε 253.000.

Αν σου άρεσε κάνε