Κερδών συνέχεια για τη Wall Street

Κερδών συνέχεια για τη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:11 Δημιουργία 05/02/19, 22:56

Τα εταιρικά κέρδη συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στη Wall Street, και στην συνεδρίαση της Τρίτης, με το Facebook και την Intel να πρωταγωνιστούν.

Χθες Δευτέρα, η Alphabet, μητρική της Google, ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη, ωστόσο, η μετοχή της προσυνεδριακά σημείωσε οριακές απώλειες, καθώς ανακοίνωσε επίσης μείωση των τιμών για διαφήμιση και αύξηση κόστους.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Esteer Lauder έκανε άλμα 12%, λόγω των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων του δ' τριμήνου, αλλά και του αναθεωρημένων προβλέψεων προς τα πάνω για το τζίρο του 2019.

Εξάλλου, οι αναλυτές αναμένουν τα όσα θα δηλώσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ κατά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους. Θεωρείται βέβαιο ότι θα αναφερθεί και στο θέμα του εμπορίου, την ώρα που την 1η Μαρτίου λήγει η προθεσμία για εξεύρεση λύσης με την Κίνα. Στο ενδεχόμενο μη επίλυσης της σινοαμερικανικής διαφωνίας, ο Τραμπ έχει απειλήσει να αυξήσει τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow συγκέντρωσε κέρδη 0,62% στις 25.395 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,46% στις 2.737 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,74% στις 7.402 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε