Με μικρά κέρδη η «πρεμιέρα» της Wall Street στο Φεβρουάριο

Με μικρά κέρδη η «πρεμιέρα» της Wall Street στο Φεβρουάριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:52 Δημιουργία 01/02/19, 16:51

Μεταβλητότητα σημειώνεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατά το άνοιγμα της πρώτης μέρας συνεδριάσεων του Φεβρουαρίου, με τους επενδυτές να εμφανίζονται «διχασμένοι» μεταξύ των συζητήσεων για τον εμπορικό πόλεμο με ΗΠΑ και Κίνα και των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Σημειώνεται πως χθες ο πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ είχε συνάντηση στο Λευκό Οίκο με κορυφαίους Κινέζους αξιωματούχος, τονίζοντας πως εάν το Πεκίνο δεν υποχωρήσει ακόμα περισσότερο, η εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα αναβληθεί επ' αόριστο.

Σήμερα, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Λάρι Κούντλοου δήλωσε στο Fox πως «ο πρόεδρος Τραμπ είναι αισιόδοξος για την εμπορική συμφωνία με την Κίνα, αλλά σε αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να είσαι ποτέ απόλυτα σίγουρος».

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,35% στις 25.091 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,13% στις 2.707 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,05% στις 7.276 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οριακή αύξηση σημειώθηκε στο ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς διαμορφώθηκε στο 4% για τον Ιανουάριο έναντι 3,9% που είχε ανέλθει τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νέες θέσεις εργασίας για τον Ιανουάριο έφτασαν τις 304.000 ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 170.000.

Η έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ έδειξε πως το «λουκέτο» το οποίο μπήκε σε υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης δεν είχε αντίκτυπο στην απασχόληση. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018.

Την ίδια στιγμή, η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε, μια ακόμα ένδειξη ότι αποδυναμώνονται οι πληθωριστικές πιέσεις. Το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε 0,1% τον Ιανουάριο, μετά από μηνιαία άνοδο 0,4% τον Δεκέμβριο. Σε ετήσια βάση το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 3,2%.

Αν σου άρεσε κάνε