Τα «βρήκε σκούρα» η Wall με τα μηνύματα Τραμπ

Τα «βρήκε σκούρα» η Wall με τα μηνύματα Τραμπ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:39 Δημιουργία 31/01/19, 16:39

Έντονη νευρικότητα σημειώνεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο για το άνοιγμα της Πέμπτης, με τους επενδυτές να εμφανίζονται προβληματισμένοι για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά από τα μηνύματα που έστειλε νωρίτερα ο Ντόναλτ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως θα υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει για να υπάρξει μια εμπορική συμφωνία, ενώ πρόσθεσε ότι για να υπάρξει συμφωνία θα χρειαστεί να συναντηθεί ο ίδιος με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ.

Ακόμα, η μεταβλητότητα αποδίδεται και στην αποτίμηση των όσων ανέφερε χθες ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ που κάνουν οι αναλυτές.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow χάνει 0,60% στις 24.863 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,03% στις 2.679 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,43% στις 7.214 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης κόστους απασχόλησης στις ΗΠΑ ενισχύθηκε 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, ο δείκτης πραγματοποίησε άλμα 2,9%. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερο από τον Ιούνιο του 2008, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές προέβλεπαν τριμηνιαία άνοδο την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Οι μισθοί, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 70% του κόστους απασχόλησης, σημείωσαν άνοδο 0,6% το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί ενισχύθηκαν 3,1%. Τούτη είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Ιούνιο του 2008.

Εν τω μεταξύ, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κινήθηκαν 0,7% υψηλότερα μετά από άνοδο 0,8% την προηγούμενη περίοδο. Οι μισθοί του δημοσίου σημείωσαν άνοδο 0,6% το τέταρτο τρίμηνο.

Αν σου άρεσε κάνε