Ευρεία κέρδη για τη Wall Street, σε μια «γεμάτη» Τετάρτη

Ευρεία κέρδη για τη Wall Street, σε μια «γεμάτη» Τετάρτη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:46 Δημιουργία 30/01/19, 16:45

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για την Τετάρτη, σε μια «γεμάτη» μέρα για την προσοχή των επενδυτών , με τις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να είναι αυτές που ξεχωρίζουν.

Οι αναλυτές αναμένουν να δουν στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της Fed μέσα στο 2019 και ειδικότερα για την πολιτική στο ζήτημα των επιτοκίων. Ακόμα, με ενδιαφέρον θα παρατηρηθεί το εάν ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, θα συνεχίσει να στέλνει μηνύματα για τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ακόμα, μεταξύ των αμερικανικών κολοσσών που ανακοίνωσαν σήμερα τα οικονομικά τους μεγέθη είναι οι Apple, AT&T, McDonald’s, Boeing, Advanced Micro Devices και Amgen, ενώ μετά το κλείσιμο των συναλλαγών θα ακολουθήσουν οι Microsoft, Tesla, Qualcomm και Visa, μεταξύ άλλων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 1,04% στις 24.835 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,60% στις 2.655 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,98% στις 7.097 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ανώτερα των προβλέψεων κινήθηκαν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς για τον Ιανουάριο δημιουργήθηκαν 213.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ADP.

Η μέτρηση έρχεται μετά από τις 271.000 νέες θέσεις το Δεκέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανεμέναν μια μέτρηση στις 178.000 νέες θέσεις για τον πρώτο μήνα του έτους.

«Η αγορά εργασίας ξεπέρασε επιτυχώς το κυβερνητικό shutdown. Παρά τις σημαντικές δυσκολίες, οι επιχειρήσεις συνέχισαν να προσθέτουν επιθετικά νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Μαρκ Ζάντι, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's Analytics. «Όσο οι επιχειρήσεις συνεχίζουν τις προσλήψεις με ισχυρό ρυθμό η οικονομική επέκταση θα συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε