Χωρίς βηματισμό η Ασία

Χωρίς βηματισμό η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:59 Δημιουργία 30/01/19, 09:38

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα για την συνεδρίαση της Τετάρτης, με τα μάτια των επενδυτών να είναι στραμμένα στις εμπορικές συνομιλίες Πεκίνου-Ουάσγκτον που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ σήμερα και αύριο.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κινέζων και αμερικανών αξιωματούχων θα γίνουν υπό τη σκιά των διώξεων της Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά της Huawei.

Ο CEO της Apple Τιμ Κουκ, ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των συνομιλιών, τονίζοντας ότι βλέπει ένα πιο θετικό κλίμα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί των οικονομικών, Larry Kudlow, δήλωσε, επίσης, πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την Κίνα.

Σήμερα, αναμένονται οι ανακοινώσεις της Fed σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα «παγώσει» προσωρινά τις αυξήσεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,52% στις 20,557 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,11%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai συγκέντρωσε απώλειες 0,72%, ενώ ο Shenzhen Composite διολίσθησε 1,07%.

Παράλληλα, ο δείκτης S&P/ASX στην Αυστραλία ενισχύθηκε 0,21%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας έχασε 0,90%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέβηκε 1,05%.

Αν σου άρεσε κάνε