Απώλειες made by Huawei στην Ασία

Απώλειες made by Huawei στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:39 Δημιουργία 29/01/19, 09:08

H oλομέτωπη επίθεση της αμερικανικής Δικαιοσύνης κατά του κινεζικού κολοσσού Huawei δυναμιτίζει το κλίμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, ενώ πιέζει και τις ασιατικές αγορές στην δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Τη Δευτέρα εκδόθηκε και επίσημα το αμερικανικό αίτημα έκδοσης της Μενγκ Ουαντζού,πρώην οικονομικής διευθύντριας της Huawei. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες ενάντια στην εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, με το σκεπτικό ότι έκλεψε εταιρικά μυστικά από την αμερικανική T-Mobile.

Το Πεκίνο, από την πλευρά του, χαρακτήρισε ανήθικη και άδικη την καταδίωξη κινεζικών εταιριών.

Χθες, Δευτέρα, έφτασε η κινεζική αντιπροσωπεία στην Ουάσινγκτον, που ηγείται από τον αντιπρόεδρο Liu He. Ανάμεσα στους αξιωματούχους βρίσκεται και ο κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας, Yi Gang.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κατέγραψε οριακά κέρδη 0,08% στις 20,665 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έχασε 0,26%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai υποχώρησε 0,10%, ενώ ο Shenzhen Composite συγκέντρωσε απώλειες 0,50%.

Παράλληλα, ο δείκτης S&P/ASX στην Αυστραλία έχασε 0,53%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας διολίσθησε 1,19%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,28%.

Αν σου άρεσε κάνε