Η Ασία «μάχεται» για κέρδη, παραμένουν οι ανησυχίες για την Κίνα

Η Ασία «μάχεται» για κέρδη, παραμένουν οι ανησυχίες για την Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:54 Δημιουργία 17/01/19, 09:28

Δεν κατάφεραν οι τονωτικές κινήσεις της κεντρικής τράπεζας της Κίνας και τα ισχυρά εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ, να καθησυχάσουν τις ασιατικές αγορές.

Για την ακρίβεια, στο «πράσινο» ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι δείκτες της Wall Street, κυρίως λόγω των υψηλότερων των εκτιμήσεων κέρδών που ανακοίνωσαν οι Goldman Sachs και η Bank of America Merrill Lynch.

Τονωτική ένεση 560 δισ. γουάν στο τραπεζικό σύστημα της Κίνας πραγματοποιήθηκε από την κεντρική τράπεζα, με στόχο την ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας, ποσό που αποτελεί και ημερήσιο ρεκόρ για αντίστοιχη συναλλαγή. Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο ανακοίνωσε την Τρίτη σειρά οικονομικών μέτρων με την ελπίδα να καταλαγιάσουν οι ανησυχίες των επενδυτών.

Στη Βρετανία, η Τερέζα Μέι επιβίωσε της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησής της, ενώ εξετάζεται από την ΕΕ η παράταση του Brexit για έναν χρόνο, έως το 2020.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,20%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng συγκέντρωσε απώλειες 0,45%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έχασε 0,42%, ενώ ο Shenzhen Composite έχασε 0,93%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,26%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε κέρδη 0,56%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέβηκε οριακά 0,05%.

Αν σου άρεσε κάνε