Πενταήμερο σερί κερδών στη Wall

Πενταήμερο σερί κερδών στη Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 00:24 Δημιουργία 10/01/19, 23:52

Ανέκαμψε η Wall Street λίγο πριν το φίνις της συνεδρίασης της Πέμπτης, σημειώνοντας την πέμπτη διαδοχική μέρα κερδοφορίας, κυρίως λόγω εμπορίου.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, «είμαστε αισιόδοξοι για το ότι μπορούμε να έχουμε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα». Την ίδια ώρα, αναλυτές και αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η παράταση κατά μία μέρα των διαπραγματεύσεων ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι οι διμερείς εμπορικές σχέσεις οδεύουν προς επαναπροσδιορισμό.

Στον αντίποδα, η αδιαλλαξία του Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή του Τείχους στο Μεξικό παρατείνει την προσωρινή αναστολή των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, η οποία κάθε βδομάδα κοστίζει 1,2 δισ. δολάρια στην αμερικάνικη οικονομία.

Σε άλλα νέα, την ανησυχία του για το ύψος του αμερικανικού χρέους εξέφρασε το πρόεδρος της Fed. Οι παρατηρήσεις του Τζερόμ Πάουελ έρχονται την ίδια ώρα που το ετήσιο έλλειμμα των ΗΠΑ φτάνει σε νέα υψηλά πάνω από $1 τρισ. και πολλοί οικονομολόγοι ανησυχούν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις μελλοντικές γενιές.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, σε χαμηλό ενός μήνα υποχώρησε ο αριθμός των Αμερικάνων που έκαναν αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας γεγονός που αντανακλά την ισχυρή κατάσταση της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν την πρώτη εβδομάδα του 2019, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 17.000 με το συνολικό προσαρμοσμένο εποχικό μέγεθος να φτάνει τις 216.000. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για 227.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των Αμερικανών που ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, μειώθηκε κατά 28.000 και έφτασε τους 1,72 εκατ.

Βουτιά κατέγραψαν οι δείκτες της λιανικής, με το Macy's να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση 18%. Και οι μετοχές των αερομεταφορών σημείωσαν απώλειες, με αρνητικό πρωταγωνιστή τις American Airlines που έχασε 4%.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow συγκέντρωσε κέρδη 0,51% στις 24.002 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,4% στις 2.577 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,4% στις 6.987 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε