Κέρδη στη Wall με το εμπόριο σε πρώτο πλάνο - Τεχνολογικό σπριντ

Κέρδη στη Wall με το εμπόριο σε πρώτο πλάνο - Τεχνολογικό σπριντ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:38 Δημιουργία 08/01/19, 23:03

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street την Τρίτη, εν μέσω αισιοδοξίας - συγκρατημένης μεν - για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Η παράταση παραμονής της αμερικανικής αποστολής, που βρίσκεται από την Κυριακή στο Πεκίνο μέχρι και αύριο, «δείχνει» πως μπορεί να υπάρξει σημαντική προσέγγιση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, έτσι ώστε ο εμπορικός πόλεμος να αποκλιμακωθεί.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη, σε ανάρτησή του στο Twitter, διαβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες με την Κίνα πάνε πολύ καλά.

«Η κόντρα ΗΠΑ- Κίνας για παγκόσμια κυριαρχία αναμένεται να συνεχιστεί για χρόνια, ωστόσο και οι δύο οικονομίες επιβραδύνουν και καμία κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να ακολουθήσει πολιτικές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παγκόσμια ύφεση», σχολιάζει σχετικά αναλυτής.

Σημειώνεται πως οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, που πρωταγωνίστησαν στο ταμπλό, είναι η Apple που κατέγραψε άλμα 2,3%, στον απόηχο της συνέντευξης του CEO Tim Cook, αλλά και της Amazon, που κέρδισε κατά άνοδο 1,8%. Το Facebook, από την πλευρά του, έκανε σπριντ με κέρδη 2,9%.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύθηκε 1,13% στις 23.797 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,97% στις 2.574 μονάδες.

Ο Nasdaq συγκέντρωσε κέρδη 1,08% στις 6.897 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε