Διαβάστε πως ηχηρά ονόματα της Wall θα στήσουν τη δική τους χρηματιστηριακή πλατφόρμα

Διαβάστε πως ηχηρά ονόματα της Wall θα στήσουν τη δική τους χρηματιστηριακή πλατφόρμα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:33 Δημιουργία 08/01/19, 13:29

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σχέδια πανίσχυρων παικτών της Wall Street, οι οποίοι ετοιμάζονται να στήσουν τη δική τους χρηματιστηριακή πλατφόρμα, που θα ανταγωνίζεται τους «κολοσσούς» NYSE και Nasdaq.

Το σχέδιο, το οποίο υποστηρίζουν τα ηχηρά ονόματα, μεταξύ άλλων, των Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley, UBS, Citadel Securities, Fidelity Investments, Charles Schwab, E*Trade και TD Ameritrade, έχει «φόντο» την έντονη δυσφορία χρηματοπιστωτικών ομίλων και εταιρειών για το υψηλό κόστος πρόσβασης σε δεδομένα.

Οι παραπάνω παίκτες μέσω της υπό σχεδιασμό πλατφόρμας, που θα ονομάζεται Members Exchange, θα περάσουν στην «αντεπίθεση», απλοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες και ρίχνοντας το κόστος των χρεώσεων. «Οι εταιρείες αυτές λένε ουσιαστικά: «θα πάρουμε την μπάλα στα δικά μας χέρια», σχολίασε στο CNN Money ο Τζο Σαλούτσι, επικεφαλής της Themis Trading.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ομάδας επενδυτών, που σχεδιάζουν το MEMX, θα κατατεθούν άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για την σχετική άδεια λειτουργίας χρηματιστηρίου.

Σημειώνεται ότι η έκδοση της άδειςα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, που μπορεί να πάρει ακόμη και περισσότερο από 12 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το MEMX θα μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο 2020 ή και αργότερα.

Αν σου άρεσε κάνε