Στην «πρέσα» έβαλε το ΧΑ η Morgan Stanley

Στην «πρέσα» έβαλε το ΧΑ η Morgan Stanley

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:10 Δημιουργία 19/12/18, 15:40

Στη ζώνη των 620 μονάδων εξακολουθεί να κινείται αυτή την ώρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία επιχειρεί να απορροφήσει το πρέσινγκ που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, στον απόηχο των εκτιμήσεων της Morgan Stanley για τις επιπτώσεις της μείωσης των NPEs.

Ουσιαστικά, ο οίκος επιβεβαίωσε τα «λόγια» της αγοράς: ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη μείωση των κόκκινων δανείων δεν δημιουργούν ένα «ελκυστικό» περιβάλλον για τους επενδυτές όσον αφορά τις τραπεζικές μετοχές.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η επίτευξη των στόχων μείωσης των NPEs περιορίζει τα περιθώρια βελτίωσης των εσόδων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, ενώ για έναν δείκτη NPEs στο 10% θα χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση ύψους 11,7 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει, το βασικό της σενάριο υποδηλώνει πως λίγες είναι οι ευκαιρίες για τους επενδυτές να «παίξουν» την ελληνική ανάκαμψη μέσω των τραπεζών, ενώ μία bad bank θα «ξεκλείδωνε» το αισιόδοξο σενάριο για την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank.

Στο ταμπλό τώρα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,80% στις 620,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,76% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.631,55 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,22% στις 428,23 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς και τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες 2,17% και 2,11% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Εθνική, ΟΤΕ και Alpha Bank.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Grivalia, Βιχοαλκο, Jumbo, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Motor Oil, Μυτιληναίος, Φουρλής, Τιτάν και Eurobank. Στον αντίποδα, οι ΔΕΗ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ σημειώνουν μικρά κέρδη, με τον ΟΛΠ να παραμένει αμετάβλητος.

Αν σου άρεσε κάνε