Οι δηλώσεις Τραμπ «τρέφουν» τα κέρδη στη Wall Street

Οι δηλώσεις Τραμπ «τρέφουν» τα κέρδη στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:42 Δημιουργία 12/12/18, 16:40

Συνέχεια στα χθεσινά κέρδη δίνουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, εν μέσω του νέου κύματος αισιοδοξίας των αναλυτών για την αποκλιμάκωση στην εμπορική κόντρα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε σε συνέντευξη πως θα μπορούσε να παρέμβει στην υπόθεση της σύλληψης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Technologies, Μενγκ Ουάνγκζου εάν αυτό συμβάλει στο να κλειστεί μια συμφωνία με την Κίνα.

Η Μενγκ, η οποία είναι κόρη και πιθανή διάδοχος του ιδρυτή της Huawei, κέρδισε την αποφυλάκιση της με όρους από καναδικό δικαστήριο την Τρίτη, ωστόσο θα παραμείνει υπό στενή παρακολούθηση. Οι ΗΠΑ έχουν υποβάλει αίτημα έκδοσης με την κατηγορία ότι το υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού κολοσσού παραβίασε το εμπάργκο σε βάρος του Ιράν.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 1,23% στις 24.669 μονάδες.

Ο S&P 500 γράφει άνοδο 1,18% στις 2.668 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 1,27% στις 7.122 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στο 2,2% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ για το Νοέμβριο, από 2,5% προηγουμένως και σε μια μέτρηση που κυμάνθηκε εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός διατηρήθηκε σταθερός συγκριτικά με τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε σε μηνιαία κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση ενισχύθηκε και αυτός κατά 2,2%.

Αν σου άρεσε κάνε