Γαλλία: Πάνω από τους στόχους το έλλειμμα μετά το διάγγελμα Μακρόν

Γαλλία: Πάνω από τους στόχους το έλλειμμα μετά το διάγγελμα Μακρόν

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:48 Δημιουργία 11/12/18, 17:07

Σε «ξήλωμα» των προβλέψεων για τους δημοσιονομικούς στόχους που πρέπει να διατηρήσει η Γαλλία οδηγούν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις μεγάλες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Σε διαρροή που έκανε το υπουργείο Προϋπολογισμού της χώρας της Τρίτης, αναφέρθηκε πως με βάση τους πρώτους υπολογισμούς για το κόστος των παροχών του Μαρκόν, το δημοσιονομικό έλλειμμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης ενδέχεται να διαμορφωθεί στο 3,4% επί του ΑΕΠ για το 2019, στόχος που ξεπερνά το 3% που είχε θέσει το Παρίσι.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Προϋπολογισμού, Ζεράλντ Νταρμανίν εκτίμησε πως το κόστος των μέτρων της κυβέρνησης προς τα «κίτρινα γιλέκα» κα κοστίσει το 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 10 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα μέσα στην Τρίτη και μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε πως η ΕΕ «παρακολουθήσει με προσοχή την επίδραση των ανακοινώσεων που έκανε ο πρόεδρος Μακρόν», προσθέτοντας ότι είμαστε σε διαρκή επαφή με τις γαλλικές αρχές

Σημειώνεται ο Γάλλος αξιωματούχος αρνήθηκε να επεκταθεί για το ζήτημα.

Αν σου άρεσε κάνε