«Πράσινο» στην Ευρώπη μετά τις «πυροσβεστικές» δηλώσεις από Πεκίνο

«Πράσινο» στην Ευρώπη μετά τις «πυροσβεστικές» δηλώσεις από Πεκίνο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:07 Δημιουργία 11/12/18, 12:13

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωγορές την Τρίτη, στον απόηχο της διαβεβαίωσης Πεκίνου ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ συνεχίζονται κανονικά. Τα «βλέμματα» βέβαια είναι στραμμένα και στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο «μέτωπο» του Brexit.

Σημειώνεται ότι μετά την ακύρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Τερέζα Μέι συναντά σήμερα τη Μέρκελ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει το Brexit. Το ισχυρότερο σενάριο, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η «άτακτη» αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Την ίδια στιγμή, στη Γαλλία, το διάγγελμα Μακρόν για φοροαπαλλαγές και αύξηση του κατώτατου μισθού, φαίνεται να μην πείθει τους εκπροσώπους του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης παρουσιάζουν άνοδο, καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, με τις Antofagasta, Arcelormittal και Rio Tinto να κερδίζουν πάνω από 2%.

Πρωταγωνιστεί η μετοχή της WPP, με άνοδο 6%, μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία θα επενδύσει 382 εκατ. δολαρίων σε ανάπτυξη.

Στις τελευταίες θέσεις, στον αντίποδα, βρίσκεται η λονδρέζικη Standard Life Aberdeen, λόγω της υποβάθμισης της μετοχής σε «sector perform» από την RBC.

Πιο αναλυτικά, o FTESE 100 στο Λονδίνο καταγράφει ήπια άνοδο της τάξεως του 0,63% στις 6.763 μονάδες.

«Άλμα» 1,29% κάνει ο DAX στη Φρανκφούρτη στις 10.759 μονάδες.

Ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει 1,25% στις 4.802 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,81% στις 18.558 μονάδες, και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 0,91% στις 8.740.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,97% στις 342 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε