Η ISS απολύει 100.000 εργαζόμενους

Η ISS απολύει 100.000 εργαζόμενους

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:48 Δημιουργία 10/12/18, 15:47

TAGS

Βαθύ μαχαίρι στις θέσεις εργασίας βάζει η ISS, η κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών καθαρισμού και ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες παγκοσμίως.

Η δανέζικη εταιρεία σχεδιάζει να καταγαργήσει περίπου το 100.000 θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 1/5 του δυναμικού της, καθώς αποφάσισε να φύγει από 13 χώρες. Η έξοδος αφορά μερικές από τις λιγότερο επικερδείς αγορές για την ISS και κυρίως αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Θα σταματήσει συγκεκριμένα να έχει παρουσία στην Ταϋλάνδη, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, το Μπρουνέι, την Βραζιλία, τη Χιλή, το Ισραήλ, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία. Αυτές κάλυπταν μόλις το 12% των εσόδων του ομίλου και το 8% των λειτουργικών κερδών.

Στον απόηχο της είδησης η μετοχή της υποχώρησε έως και 3,3%. Ωστόσο αναλυτές σχολίαζαν στο Bloomberg πως η απόφαση σηματοδοτεί μάλλον καλά νέα για τη στρατηγική της ISS και τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές της.

Πέραν των συνεργείων καθαρισμού, η ISS προσέφερε επίσης υπηρεσίες catering, συντήρησης κτιρίων και ασφάλειας. Μετά την έξοδο από τις παραπάνω αγορές το ανθρώπινο δυναμικό της θα αριθμεί 390.000 υπαλλήλους.

Αν σου άρεσε κάνε